Rodia te fereşte de cancer

1 2 jpg jpeg

Rodia conţine 80% suc şi 20% seminţe. Sucul este o bogată sursă de fructoză, zaharoză şi glucoză. O singură rodie asigură 40% din necesarul de vitamina C, de acid folic, vitaminele A şi E. Conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde.

Rodia are proprietăţi antiinflamatorii şi din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei şi a altor boli.

Întăreşte sistemul imunitar

Rodia conţine o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece. Sucul de rodie are proprietăţi anti-bacteriene şi anti-microbiene puternice care ajută la lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor pentru a stimula sistemul nostru imunitar.

Previne bolile de inimă

Rodiile protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

Te protejează împotriva cancerului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale rodiei este faptul că luptă împotriva cancerului. Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. De asemenea, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata. Conţinutul ridicat de antioxidanţi stimulează celule albe din organism să neutralizeze toxinele din corp, promovând un sistem imunitar puternic şi sănătos.

Regenerează pielea

Sucul de rodie face minuni atât pentru tenul gras, cât şi pentru cel uscat. Astfel, rodia calmează pielea uscată şi iritată, iar conţinutul său de acid punicic, un acid gras omega 3, păstrează piele hidratată constant. Aplicarea de suc de rodie pe tenul gras previne un viitor focar de cosuri şi controlează producţia de sebum.

Scade tensiunea arterială

Printre alte beneficii ale rodiei este reducerea tensiunii arteriale crescute. Sucul reduce leziunile şi inflamarea vaselor de sânge la pacienţii bolnavi de inimă. Dacă bei zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%. Rodia subţiază sângele şi permite un flux sanguin fără probleme prin corp. Află AICI topul alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire! Atenţie! Rodiile pot cauza reacţii alergice persoanelor hipersensibile la unii compuşi chimici din fruct. Alergia se poate manifesta prin umflarea gâtului şi a limbii, dar şi prin dificultăţi de respiraţie.