Rodia menţine sănătatea inimii

1 2 jpg jpeg

Reduce tensiunea arterială

Consumul frecvent de rodie sau de suc de rodie are puterea de a reduce tensiunea arterială. În doar 2 săptămâni, acest obicei te ajută să obţii o normalizare a tensiunii. De asemenea, rodia reduce nivelul de colesterol rău, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, îndeosebi pe cea periferică, şi combate anemia, pentru că aduce un plus de fier, iar acesta creşte nivelul hemoglobinei din sânge, alungând simptomele anemiei: oboseală, ameţeli, letargie.

Îţi îmbunătăţeşte memoria

Rodia este recomandată în dieta celor care suferă de Alzheimer. În scopul de a preveni bolile minţii, nu numai Alzheimer, şi pentru a avea o memorie mai bună, mănâncă mai des rodie, dar şi cereale integrale, legume verzi, nuci, carne de pasăre, peşte.

Ştiai că...

...pentru a te păzi de boli ale minţii şi pentru o mai bună funcţionare a creierului, e indicat să mănânci mai rar dulciuri, carne de vită, prăjeli, unt, lactate?

Alungă stresul şi nervozitatea

În perioadele solicitante, n-ar trebui să-ţi lipsească rodiile. Elementele nutritive pe care le conţin îţi redau echilibrul, alungă anxietatea, depresia, stările de nervozitate. Cum, în cazul prelungirii stresului este posibil ca imunitatea să scadă, dacă mănânci rodie ai şanse mari să fii ocolit de boli respiratorii, infecţii, deoarece are proprietăţi antibacteriene.

Te ajută să arăţi mai bine

Din rodie îţi poţi procura şi fibre, care scad pofta de mâncare exagerată şi menţin mai mult timp senzaţia de saţietate, motive pentru care acest fruct este ideal în regimul de slăbit. Dacă ai observat o intensificare a căderii părului, mănâncă mai des rodii, pentru că întăresc foliculii de păr. Şi pielea va fi mai frumoasă, deoarece rodia poate preveni apariţia ridurilor prin stimularea producerii de colagen şi elastină, care asigură fermitatea pielii.

Truc

Bea în fiecare zi o ceaşcă de suc de rodie, pentru a-ţi menţin frumuseţea pielii şi a părului!