REŢETĂ Desert sănătos pentru a-ţi reduce riscul de diabet

1 2 jpg jpeg

În medie, fiecare om consumă aproximativ 30 de linguriţe de zahăr în fiecare zi. Zaharuri se găsesc în biscuiţi, prăjituri, ciocolată, dar şi în alimentele pe care le considerăm sănătoase: suc de protocale, iaurt sau fasole.

Zaharurile sunt carbohidraţii care devin sursa principală de energie pentru corp, astfel că, atunci când le consumăm, intră foarte repede în fluxul sanguin. Din această cauză, consumul de zahăr în exces poate favoriza apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a hipertensiunii, a hipercolesterolemiei, dar şi a diabetului zaharat.

Există şi varianta de a savura un desert gustos şi sănătos. Iată care sunt paşii pentru a pregăti acest deliciu culinar!

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 3 linguri îndulcitor 3 linguri făină 1 lingură ulei 1 vârf linguriţă praf de copt 1 esenţă de vanilie sare Pentru crema de brânză dulce 850 g brânză de vaci 200-250 g îndulcitor 3 ouă 1 esenţă de vanilie coaja de la o portocală

Mod de preparare

Mixează brânza cu restul ingredientelor până obţii o cremă fină. Dacă brânza este prea uscată, adaugă 1-2 linguri de smântână sau încă 1 ou. Crema astfel obţinută o torni în tava bine unsă cu unt.

Pentru blat, separă albuşurile de galbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine, adaugă îndulcitorul şi mixează până spuma devine densă şi lucioasă. Freacă gălbenuşurile separat cu uleiul, praful de copt şi esenţa de vanilie până obţii o emulsie stabilă pe care o torni peste albuşuri.

Dă compoziţia la cuptorul încins în prealabil şi în momentul în care trece testul scobitorii, opreşte focul şi las-o la răcit. După ce s-a răcit poţi s-o serveşti celor dragi.

Extrapont

Gustul dulce mai poate fi obţinut dacă adaugi o mână de stafide în compoziţie.