Reţeta de supă de usturoi - Mai puternică decât orice antibiotic

1 2 jpg jpeg

Ingrediente

50 de căţei de usturoi curăţaţi de coajă

2 linguri ulei de măsline

2 linguri de unt

2 cepe roşii mari, tocate

1 lingură de cimbru proaspăt, tocat

250ml de supă de pui

ierburi după gust

3 căni de crutoane

1 cană de smântână

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Între timp, pune căţeii de usturoi pe folie de aluminu, presară ulei de măsline şi acoperă cu încă o folie. Coace usturoiul timp de 90 de minute. Lasă apoi la răcit. Pune uleiul de măsline şi untul într-o tigaie şi căleşte ceapă timp de 10 minute.

După ce usturoiul s-a răcit, amestecă-l cu ceapă într-un blender. Adaugă cimbru şi restul ierburilor. Pune într-o oală şi găteşte la temperatura ridicată alături de crutoate, până când pâinea s-a înmuiat. Mai pune amestecul în blender şi mixează până când obţii o textura omogenă. Adaugă smântână şi asezonează cu sare şi piper.