Reguli de urmat pentru a slăbi după 40 de ani

1 2 jpg jpeg

O jumătate de oră de mişcare zilnic Când vrei să slăbeşti mult, e posibil să alegi o dietă fulger sau să faci sport intens, iar riscul de a pierde masă musculară este ridicat. Exerciţii fizice moderate te-ar ajuta mai mult să slăbeşti în mod sănătos.

Dacă n-ai posibilitatea să mergi la sală, e bine să faci orice tip de mişcare 30 de minute pe zi: gimnastică acasă, de 3-4 ori pe săptămână, mers, alergare, bicicletă.

O altă schimbare importantă pe care o poţi face pentru a slăbi este să mănânci mai puţin şi mai des, de 5-6 ori pe zi, lăsând 3-4 ore între mese. Ia un mic dejun uşor acasă, apoi un iaurt degresat la prima gustare, un prânz nu prea copios, o a doua gustare cu câteva seminţe sau un fruct, care te feresc de pofta de dulciuri şi de o cină bogată. Porţiile mai mici, luate la distanţe scurte de timp, la ore fixe îţi asigură senzaţia de saţietate.

În cazul în care ai vrea să te menţii la un anumit număr de kilograme şi să reuşeşti să slăbeşti în timp scurt, e mai bine să fii atent la micile creşteri în greutate.

Fii atent al numărul de kilograme şi cântăreşte-te o dată pe săptămână, dimineaţa! Imediat ce observi că ai luat în greutate, renunţă la dulciuri, sucuri concentrate, băuturi carbogazoase, chiar şi la acele fără zahăr, la grăsimi, produse de patiserie, mezeluri.

Adoptă o dietă bogată în fructe şi legume, cereale, seminţe, peşte şi carne slabă, lactate şi brânzeturi. Proteinele şi produsele lactate sunt nesare la această vârstă pentru că menţin sănătatea oaselor.

Un somn de 7-8 ore te fereşte de kilogramele în exces. În timp ce te odihneşti, se reglează nivelurile hormonilor foamei, grelină şi leptină, prin urmare vei avea mai rar poftă de alimente dulci şi nu vei mânca prea mult la o masă. Tot pe durata somnului, metabolismul şi mecanismele de procesare a zaharurilor sunt accelerate.