Prunele de vară, ideale când vrei să slăbeşti

Sucul de prune are numeroase beneficii pentru sănătate  jpeg

Prunele se folosesc în bucătărie la plăcinte, compoturi, gemuri, tarte şi multe altele. Însă, foarte puţini ştiu despre aceste fructe cât de mult contribuie la păstrarea sănătăţii. Mai exact, iată de ce prunele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta: Prunele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, însă au în compoziţie şi doi fitonutrienţi: neoclorogenic şi acid clorogenic. Aceştia au proprietăţi antioxidante, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. Tot în compoziţia prunelor se mai găsesc şi fenolii, compuşi cu efect neuroprotector.

Datorită faptului că o prună mărişoară are doar 25 de calorii, nutriţioniştii recomandă aceste fructe în toate regimurile de slăbire. În plus, dacă vei consuma 3 prune pe zi vei elimina, cu ajutorul antioxidanţilor din compoziţia lor, celulele care nu mai sunt sănătoase şi care îţi afectează memoria.

Sunt energizante

Prunele au şi zaharuri naturale care le face pe aceste fructe să fie bune energizante. Aşa că, dimineaţa, în locul cafelei, mănâncă o mână de prune.

Pigmentul roşiatic-albăstrui al prunelor, numit antocianină, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer.În plus,

potasiu (unul dintre compuşii acestui fruct) ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.

Prunele conţin şi vitamina A, iar un singur fruct conţine 8 % din aportul zilnic de vitamina A. Se ştie despre această vitamină că ajută la refacerea şi creşterea oaselor.

Prunele au proprietăţi de reglare a glicemiei, astfel putând fi prevenit diabetul.În plus, aceste fructe scade riscul de osteoporoză.