Proprietăţile MINUNE ale pătrunjelului. Află ce poţi trata cu el!

1 2 jpg jpeg

Banalul patrunjel conţine, printre altele, vitaminele A şi B, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, mangan, cupru etc. În plus, acestă legumă are în compoziţie de patru ori mai multă vitamina C decât citricele.

Asta face ca pătrunjelul să fie declarat un bun medicament naturist. Este detoxifiant şi regenerator, dar şi un întăritor grozav pentru imunitate.

Te scapă de paraziţii intestinali De asemenea, pătrunjelul este un excelent remediu în numeroase afecţiuni: anemii, astenie, lipsa poftei de mâncare, dispepsie, celulită, reumatism, gută, nervozitate, pariziţi intestinali. Eficient în bolile renale şi urinare În plus, pătrunjelul este un extrem de eficient tratament naturist pentru bolile renale şi urinare. Această legumă ajută la eliminarea reziduurilor din sânge şi din ţesutul renal, dar şi împiedică reabsorbţia în organism a sării.

Pe de altă parte, pătrunjelul ajută la tratarea edemelor şi a retenţiei de lichid, a oboselii şi a urinării dureroase. De asemenea, s-a dovedit a fi de folos în dizolvarea pietrelor la rinichi.

În cazul problemelor renale şi urinale este indicat să se ţină de două ori pe an cure cu suc de pătrunjel, din care se beau câte de 50 ml (în combinaţie cu 300 ml de suc de morcov), zilnic, vreme de minimum două săptămâni.

Pătrunjelul este utilizat şi în leucoree, contuzii, plăgi, înţepături de insecte, nevralgii şi pistrui.

Specialiştii în domeniu spun că pătrunjelul este extrem de eficient şi în curăţarea tenului. În acest sens, se pot face spălături în fiecare dimineaţă şi seară, timp de 7 zile cu decoct de pătrunjel.

Decoctul de pătrunjel este foarte simplu de preparat: ai nevoie de o două mâini de pătrunjel şi un litru de apă. Se pun pe foc şi se lasă la fiert timp de 20 de minute.