Proprietăţi ale brânzei de oaie

1 2 jpg jpeg

Din categoria brânzeturilor care trebuie incluse în dietă face parte şi brânza de oaie. Iată, aşadar, ce proprietăţi are!

Proprietăţi ale brânzei de oaie - previne osteoporoza

Într-un top al celor mai bogate alimente în calciu, cu siguranţă brânza ar ocupa locul I. Datorită conţinutului ridicat de calciu, dar şi a fosforului din compoziţie, brânza ajută la consolidarea oaselor.

Cercetările oamenilor de ştiinţă au arătat că un consum ridicat de calciu în copilărie şi adolescenţă previne riscul de apariţie a osteoporozei la vârstă adultă.

În ţara noastră, alimentaţia a nouă din zece copii conţine mai puţin calciu decât doza zilnic recomandată, de 800 de miligrame pe zi, arată Studiul ,,Măsurarea Aportului de Macro şi Micronutrienţi la Copiii Preşcolari".

Proprietăţi ale brânzei de oaie - protejează dinţii

Brânza este recunoscută pentru faptul că împiedică formarea acizilor care atacă smalţul dinţilor.

Studiile au demonstrat că brânza consumată după masă reduce cu 50 la sută riscul de apariţie a cariilor cauzate de consumul alimentelor dulci. Este dovedit că simplul fapt de a mesteca brânză, fără a o înghiţi, are acest efect protector.

Proprietăţi ale brânzei de oaie - recomandată şi celor cu colesterol mărit

Specialiştii atrag atenţia că brânza conţine şi grăsimi. Brânza tare, cum este Cheddar-ul, conţine până la 35% grăsime. În schimb, brânza moale, cum este Camemembert-ul, conţine în medie 26% grăsime.

Urda şi brânza de casă însă au în conţinut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate şi de persoanele care au colesterol mărit.