Prepar─â un magiun de prune s─ân─âtos f─âr─â zah─âr

2 jpg jpeg

Magiunul de prune este nelipsit din c─âmara oric─ârei gospodine. ├Än aceast─â perioad─â ai ocazia s─â te preg─âte┼čti temeinic pentru perioada rece a anului ┼či s─â te aprovizionezi cu produse naturale ┼či s─ân─âtoase pentru toat─â familia.

De la mic la mare nu exist─â om c─âruia s─â nu ├«i plac─â magiunul. O variant─â mult mai s─ân─âtoas─â a celui g─âsit ├«n comer┼ú o reprezint─â cel preparat ├«n cas─â f─âr─â conservan┼úi ┼či f─âr─â zah─âr.

Descoperă aroma plăcută a acestui produs delicios pe care îl poţi folosi ulterior la prepararea diverselor reţete culinare. Bucură-te de multiplele sale beneficii asupra sănătăţii:

Reduce riscul constipaţiei

Prunele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de vitamine ┼či minerale. Profit─â din plin de nutrimen┼úii oferi┼úi de natur─â prin intermediul prunelor, despre care se crede c─â poate trata anumite afec┼úiuni ┼či preveni unele boli grave, precum diabetul.

Speciali┼čtii afirm─â ┼či faptul c─â acestea sunt un bun remediu ce ajut─â ├«n tratarea anemiei sau constipa┼úiei. ├Än plus ajut─â la sc─âderea colesterolului, previne apari┼úia maladiilor cardiovasculare ┼či lupt─â cu succes ├«mpotriva ├«mb─âtr├ónirii precoce a apari┼úiei celulitei ┼či cel mai important ajut─â la diminuarea stresului.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul prunelor AICI

Cum se face magiunul de prune

Alege doar prunele care sunt foarte bine coapte pentru a nu mai avea nevoie s─â adaugi zah─âr.

Spal─â-le bine, scoate-le s├ómburii ┼či pune-le ├«n oala sau cazanul ├«n care vrei s─â prepari magiunul cu 4-5 c─âni de ap─â pentru a favoriza fierberea sa.

Ai grij─â ca focul s─â fie domol ┼či las─â-le pe foc p─ân├ó c├ónd se ├«nmoaie ┼či ├«ncep s─â fiarb─â.

Trecele printr-o sit─â dup─â ce ┼či-au l─âsat prima zeam─â ┼či apoi las─â-le iar la foc mic p├ón─â se leag─â bine. Dac─â nu se va lega ri┼čti ca magiunul s─â muceg─âiasc─â peste iarn─â.

Toarn─â-l cald ├«n borcane ┼či dup─â ce acestea sau r─âcit sigileaz─â-le.

Evit─â afumarea magiunului

Pentru a evita ca magunul t─âu s─â se afume trebuie s─â amesteci constant cu o lingur─â de lemn mai ales spre finalul preparatului.

Asigur─â-te c─â ai sterilizat borcanele ├«n care urmeaz─â s─â ├«l depozitezi, apoi dup─â vreo 4-5 ore de fierbere ┼či c├ónd volumul s─âu a sc─âzut considerabil ┼či a c─âp─âtat o consisten┼ú─â cleioas─â desprinz├óndu-se de pe margini iar lingura st─â dreapt─â ├«n el este gata.

Păstrează borcanele într-un loc răcoros precum o cămară.