Prea puţine proteine, mai mult ţesut adipos

2 jpg jpeg

Studiul a fost realizat pe 25 de persoane care au fost monitorizate timp de trei luni. În primele două luni, atât femeile, cât şi bărbaţii au consumat cu 1.000 de calorii mai mult în fiecare zi, însă în cantităţi diferite de proteine.

Dintre participanţi, cei care consumau cantităţi mai mici de proteine au câştigat aproximativ jumătate din greutatea cu care s-au îngrăşat cei care aveau o alimentaţie cu mai multe proteine.

În schimb, cei din prima categorie au obţinut mai mult ţesut adipos decât masă musculară decât cei din a doua grupă.

,,Nu putem păcăli organismul consumând mai multe sau mai puţine proteine. Rolul lor este de a ajuta la controlarea apetitului, dar şi de a menţine masa musculară a persoanei care le consumă”, a afirmat George A. Bray, directorul Clinicii de Metabolsim şi Obezitate din cadrul Centrul Biomedical de Cercetări din Baton Rouge, Louisiana (SUA).

Alimentaţia bogată în proteine este indicată şi în cazul persoanelor care înaintează în vârstă, deoarece acestea tind să piardă treptat din masa musculară.