Porumbul fiert reglează tranzitul intestinal

1 2 jpg jpeg

Porumbul este unul dintre produse cele mai bogate în acizi graşi nesaturaţi, acizi monosaturaţi, vitaminele A, B, C şi E, precum şi în săruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) antioxidanţi dar şi fibre.

Practic într-un singur ştiulete de porumb indiferent că este fiert sau copt se ascunde o veritabilă doză de sănătate. Mai ales că datorită concentraţiei mari de magneziu pe care o conţine, porumbul se transformă în aliatul principal în lupta împotriva îmbătrânirii organismului.

Te protejează de stres

O altă calitate a consumului constant de porumb este aceea că ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii cât şi la producerea de globule roşii.

Vitamina E din compoziţia lui îţi oferă protecţie împotriva artritei şi nu numai. Cu un singur porumb consumat zilnic contribui substanţial la reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiace şi la dezvoltărea celulelor canceroase.

Ajută digestia

Pentru că are un conţinut mare de fibre, contribuie substanţial la reglarea tranzitului intestinal, fiind un bun diuretic care în timp dacă este consumat aproape zilnic poate să combată retenţia organismului de apă.

Dacă te confrunţi cu edeme cel mai bun remediu este să iei doi ştiuleţi de porumb să le înlături boabele şi apoi să pui ştiuleţii la fiert o oră. După ce s-au răcit strecoară zeama, pune-o la frigider şi consum-o pe parcursul zilei 2-3 căni pe zi până când edemele au dispărut.

Mămăliga tratează răceala

Tot porumbul te poate ajuta şi în caz de răceală. Tot ce trebuie să faci este să faci o mămăliguţă mică, să aplici un ştergar pe piept şi apoi să pui mămăliga căldă.

Însă efectele sale impresionante nu se opresc aici. Mătasea de porumb dacă o pui la uscat şi faci o infuzie din ea urmând a se bea câte 2-3 căni de ceai de mătasea de porumb, poţi ajuta la tratarea afecţiunilor precum adenomul de prostată, artrită, hepatită cronică, reumatism, un bun adjunvat în curele de slăbire, sau în obezitate.

Află cât de important este pentru sănătatea copilului tău consumul de porumb AICI

Vindecă arsurile

Pune într-un borcănel flori de sunătoare şi adaugă peste ele ulei de porumb, lasă la macerat cel puţin 20 de zile şi apoi strecoară maceratul. În caz de arsură sau probleme ale circulaţiei periferice acest macerat face minuni.

Poţi să pui 2 linguri de mătase uscată de porumb la 200 de ml de apă clocotită şi să iei câte o linguriţă la două ore, vei observa cum efectul său calmant va rezolva probleme ale bilei leneşe, având şi efect antihemoragic şi de reglare a hormonilor mai ales în cazul femeilor.

Ştiai că...

...s-a dovedit că porumbul fiert păstrează peste 63% din vitaminele şi aminoacizii pe care-i conţine?

... porumbul ajută considerabil la scăderea acumulării de toxine în organism şi încetineşte procesul de îmbătrânire?

...dacă adaugi porumb în supe vei îmbunătăţi conţinutul nutriţional al acestora?

...o linguriţă de miere la o cană de ceai de mătase de porumb este remediul perfect pentru reglarea funcţiilor rinichilor?