Pigmentul violet din alimente,remediul naturii pentru cancer

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au ajus la concluzia că o cantitate mare de antioxidanţi este benefică organismului tău ajutând la menţinerea funcţionării în parametri optimi.

Cele mai bune alimente de culoare violet sunt smochinele, prunele, murele, ceapa violet, varza, fiind considerate un adevărat medicament al naturii ce îţi stă la dispoziţie.

Secretul pigmentului violet

Culoarea violet este dat─â de cantitatea de flanoid ┼či resverator pe care acestea o con┼úin. Principala calitate a acestor substan┼úe este aceea c─â ajut─â la sc─âderea tensiunii arteriale, la relaxarea pere┼úilor arteriali, ceea ce permite o mai bun─â circula┼úie sangvin─â.

Polifenoli ajut─â la reducerea inflama┼úiilor din organism, problem─â ce poate sta la baza anumitor afec┼úiuni ale inimii dar ┼či la instalarea diabetului.

Resveratorul, remediu anticancer

2 jpg jpeg

Con┼úinut mai ales de alimente precum strugurii, afinele sau chiar ┼či vinul ro┼ču, aceast─â substan┼ú─â ├«nhib─â mai ales r─âsp├óndirea cancerului colorectal.

Turmenicul este de asemenea un alt aliat al s─ân─ât─â┼úii tale, mai ales pentru con┼úinutul s─âu de curcumin─â care spore┼čte protec┼úia organismului ├«mpotriva dezvolt─ârii celulelor canceroase.

Nu degeaba medicii recomad─â un pahar de vin ro┼ču pe zi, b─âut dup─â mas─â ┼či niciodat─â s─â nu faci abuz de acest remediu deoarece poate avea efecte adverse.

Află cât de benefic este consumul de sfeclă AICI

Alimente bune pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Toate alimentele cu un con┼úinut sporit de antioxidan┼úi sunt excelente ┼či pentru buna func┼úionare a ficatului.

Mai ales consumul de orez negru care conţine o cantitate mai mare de antociani decât afinele de exemplu, acesta ajută la evitarea degradării ficatului, mai ales dacă a existat un consum excesiv de alcool înainte.

De altfel, coac─âzele negre sunt ideale pentru a preveni cre┼čterea nivelului de colesterol ├«n organism, la fel ┼či fructele de p─âdure. Po┼úi alege s─â le consumi ├«n varianta natural─â, ├«n smoothie, suc, salat─â de fructe sau s─â le congelezi ┼či s─â le consumi pe tot parcursul anului.

Ţine infecţiile urinare la distanţă

Consumul de conopidă, varză va ajuta organismul tău să lupte împotriva bacteriilor responsabile cu dezvoltarea ulcerului gastric sau a infecţiilor tractului urinar.

├Än plus, o alimenta┼úie echilibrat─â ┼či variat─â este cel mai bun aliat al s─ân─ât─â┼úii tale, te vei putea odihni mai bine ┼či vei avea mai mult─â energie s─â duci la cap─ât activit─â┼úile tale zilnice.

Nu uita s─â te hidratezi corespunz─âtor ┼či s─â nu sari peste orele de odihn─â.