Peştele te fereşte de bolile de inimă

2 2 jpg jpeg

Cercetătorii au analizat beneficiile acizilor graşi Omega 3 din peşte şi legătura acestora cu atacul cerebral sau infarctul miocardic. Studiul a fost realizat pe 49.000 de femei din Danemarca, a căror medie de vârsta era de 30 de ani şi care aveau copii.

,,Consumul de peşte aduce nenumărate beneficii organismului, mai ales când vine vorba de afecţiunile inimii. Din alimentaţia unei femei nu ar trebui să lipsească peştele”, a afirmat Marin Strom, cercetător la Institutul ,,Statens Serum” din Copenhaga, Danemarca.

Dintre participantele la studiu, cele care consumau regulat somon, macrou, cod sau hering aveau mai puţine şanse să sufere de probleme cardiace. În schimb, în cazul persoanelor care nu consumau peşte riscul apariţiei afecţiunilor cardiace care necesitau spitalizare erau cu 50% mai crescute.

Rezultatele cercetării au mai arătat că în cele mai multe dintre cazuri, persoanele care nu consumau peşte erau fumătoare şi aveau şi un stil de viaţă sedentar.

Acizii graşi Omega 3 au un rol important în reducerea nivelului trigliceridelor, a şansele de coagulare a sângelui şi de apariţie a aritmiei.