Pe┼čtele te fere┼čte de bolile de inim─â

2 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii au analizat beneficiile acizilor gra┼či Omega 3 din pe┼čte ┼či leg─âtura acestora cu atacul cerebral sau infarctul miocardic. Studiul a fost realizat pe 49.000 de femei din Danemarca, a c─âror medie de v├órsta era de 30 de ani ┼či care aveau copii.

,,Consumul de pe┼čte aduce nenum─ârate beneficii organismului, mai ales c├ónd vine vorba de afec┼úiunile inimii. Din alimenta┼úia unei femei nu ar trebui s─â lipseasc─â pe┼čteleÔÇŁ, a afirmat Marin Strom, cercet─âtor la Institutul ,,Statens SerumÔÇŁ din Copenhaga, Danemarca.

Dintre participantele la studiu, cele care consumau regulat somon, macrou, cod sau hering aveau mai pu┼úine ┼čanse s─â sufere de probleme cardiace. ├Än schimb, ├«n cazul persoanelor care nu consumau pe┼čte riscul apari┼úiei afec┼úiunilor cardiace care necesitau spitalizare erau cu 50% mai crescute.

Rezultatele cercet─ârii au mai ar─âtat c─â ├«n cele mai multe dintre cazuri, persoanele care nu consumau pe┼čte erau fum─âtoare ┼či aveau ┼či un stil de via┼ú─â sedentar.

Acizii gra┼či Omega 3 au un rol important ├«n reducerea nivelului trigliceridelor, a ┼čansele de coagulare a s├óngelui ┼či de apari┼úie a aritmiei.