Personalitatea este influenţată de preferinţele culinare

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia este unul dintre punctele cele mai cercetate din lume, plecând de la celera vorbă că „suntem ceea ce mâncăm”, cercetătorii au descoperit că persoanele extrovertite şi sigure pe ele au un consum mai mare de fructe şi legume.

Nivelul de sociabilitate crescut a avut un efect pozitiv asupra consumului de fructe şi legume, iar conştiinciozitatea este un punct slab al consumului de produse sănătoase.

Încrederea scăzută

Alimentaţia de tip fast-food este primul indicativ al kilogramelor în plus, al dereglărilor hormonale şi a încrederii scăzute în sine.

Timpul dedicat meselor ar trebui să fie ridicat la nivel de festin, însă apelarea la fast-food indică faptul că nu acorzi nici timp, nici atenţia cuvenită îngrijirii tale.

Obiceiurile alimentare sau micile vicii culinare au urmări pe termen lung, afectând atât viaţa personală cât şi pe cea profesională. Un consum crescut de alimente tip fast-food conduc rapid la dezechilibre la nivelul organelor vitale, precum pancreasul, ficatul, stomacul. Jamie Oliver, un celebru bucătar american a dat în judecată un vestit lanţ de magazine de tip fas- food, dovedind în instanţă cât de nocive sunt aceste produse pentru organismul uman.

Oamenii apropiaţi de prieteni, familie şi colegi aleg dulcele

Dacă îţi plac dulciurile şi pui câte 3-4 linguriţe de zahăr sau de miere în ceai, cafea înseamnă că nu te simţi suficient de iubit şi apreciat.

Vanilie sau ciocolată? Bărbaţii care aleg vanilia sunt mai sensibili şi mult mai rezervaţi. În pat vor fi tandri, romantici şi dedicaţi partenerei, dar nu te aştepta la prea multă acţiune.

Dacă aleg ciocolata, atunci sunt pasionali. Persoanele dependente de ciocolată pun pasiune în tot ceea ce fac, mai ales în intimitatea dormitorului.

Carnea, prada vânătorului

Dacă eşti mare consumator de carne, asta denotă că eşti o persoană realistă, puternică, dar şi agresivă. Nu te enervezi uşor însă în momentul în care o faci este bine să nu fie nimeni prin preajma ta. Pasiunea pentru carne se transformă în dormitor în pasiunea pentru noi experienţe sexuale. Deşi la capitolul tandreţe nu excelezi, găseşti mereu ceva nou şi incitant să încerci.

Află aici DE CE consumul de carne creşte riscul de moarte prematură

Laptele sau grija pentru cei din jur

Dacă ai o pasiune pentru produsele lactale, atunci eşti o persoană căreia îi face plăcere să aibă grijă de cei din jur. Te încadrezi în categoria oamenilor tandri, grijulii şi blânzi, care iubesc nespus copiii şi care viseză la o familie frumoasă.

Citeşte şi: Lactatele te scapă de infecţii

Condimentele şi aventura

Ai în jurul tău persoane care mănâncă extrem de iute, piperat, condimentat? Atunci ai de a face cu oameni pasionaţi de aventură. Preferinţele culinare sunt strâns legate şi de dorinţele sexuale. Unde mai pui şi faptul că, dacă alegi frecvent alimente condimentate, vei avea un libidou mai crescut.

Specialiştii au ajuns la concluzia că într-adevăr totul trece prin stomac, iar preferinţele alimentare ar putea fi un criteriu de selecţie a persoanelor din jur, deoarece joacă un rol important în viaţa individului din societatea actuală.

Pont

Evită pe cât posibil consumul de sare, excesul de alcool şi hidratează-te constant.