Pepenele roşu, un aliat împotriva atacului de cord

1 2 jpg jpeg

Cu ajutorul unei cure de pepene roşu îţi poţi recăpăta silueta. Îţi vei potoli atât setea cauzată de căldura excesivă, dar şi foamea, consumând un aliment uşor, iar persoanele supraponderale pot preveni infarctul miocardic, atât vara cât şi iarna.

Scade tensiunea arterială

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un consum regulat de pepene roşu reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale la persoanele supraponderale, prin urmare diminuează riscul de infarct miocardic (atac de cord).

Specialiştii în domeniu explică faptul că şansele ca oamenii să facă un atac de cord sunt mai mari în sezonul rece decât în cel cald, iar un consum de pepene roşu, în perioada iernii, scade semnificativ presiunea arterială la oamenii cu multe kilograme în plus, notează dailymail.co.uk. (Şi în anotimpul rece se găseşte pepene roşu în România, fiind important din ţările calde.)

Anual, iarna, multe persoane îşi pierd viaţa din cauza infarctului. Asta se întâmplă deoarece organismul persoanelor supraponderale depune foarte mare efort pentru a încălzi corpul, ceea ce face ca presiunea arterială să crească prea mult. Din acest motiv, inima va lucra şi ea mai mult, iar astfel va creşte şi riscul de infarct şi de atac vascular cerebral.

Studiul efectuat de cercetători a avut ca subiecţi, 13 bărbaţi obezi, care timp de 3 luni avuseseră tensiune arterială ridicată. Participanţilor li s-au introdus mâinile în apă rece pentru a simula condiţiile de vreme rece, şi în acel timp li s-a luat fiecăruia tensiunea arterială. După aceea, la circa jumătate dintre indivizii obezi li s-a dat să consume în fiecare zi, extracte de pepene roşu (4 grame de un aminoacid numit citrulină (L-citrulline) şi 2 grame de arginină (L-arginină), iar celorlalţi o medicamentaţie inactivă, de tip placebo. După 6 luni, subiecţii au făcut schimb de tratament.

Ştiai că...

...100 de grame din acest fruct conţin 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine? De asemenea, pepenele roşu este bogat în vitamine şi minerale precum: vitamina A, B6, B12, C, E, D şi fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, seleniu, mangan.

Extractul de pepene roşu

Potrivit experţilor, reacţia citrulină-arginină (aminoacizii din pepenele roşu) ajută în prevenţia bolilor cardiovasculare pentru că scade tensiunea arterială. De asemenea, această reacţie chimică întăreşte sistemul imunitar şi este un aliat împotriva obezităţii şi diabetului. Arginina are rolul de a relaxa vasele de sânge. Coaja de pepene verde numită Citrullus lanatus reprezintă o sursă naturală bogată în citrulină. Ea se mai regăseşte şi în peşte, carnea roşie, în ceapă, seminţele de in şi în unele produse lactate.

Ca rezultantă finală a studiului s-a constatat că presiunea la nivelul aortei (cea mai mare arteră a organismului, care are rolul de a duce sângele oxigenat de la inimă în tot corpul) şi inimii a scăzut după ce s-a consumat extractul din pepene roşu.

Vorbeşte cu medicul înainte de a lua suplimente pe bază de citrulină şi argintină!