Pepenele galben, alimentul-minune

2 jpg jpeg

În plus, pepenele galben mai conţine şi vitamina A. Beneficiile vitaminei A asupra vederii şi mai ales asupra vederii la lumina slabă sunt binecunoscute. Însă, beneficiile pepenelui galben sunt mult mai numeroase. Iată câteva dintre ele.

Pepenele galben conţine doar 40 de calorii pe 100 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în regimurile de slăbire. Aşa că, dacă vrei să scapi de câteva kilograme, consumă-l cu încredere!

În plus, acest savuros fruct previne o boală necruţătoare: cancerul. Acest lucru se datorează faptului că pepenele galben conţine numeroşi oxidanţi. Studiile au demonstrat că cei care consumă produse bogate în antioxidanţi au un risc mai scăzut de face cancer.

Acest fruct este recunoscut pentru faptul că este o sursă excelentă de acid folic, unul dintre micronutrienţii de baza ai complexului de vitamine B, necesar pentru dezvoltarea celulară, dar şi pentru menţinerea sănătăţii celulelor.

În plus, tot acidul folic luptă împotriva anemiei. Pepenele galben este recomandat a se consuma mai ales în sarcină. Acidul folid conţinut de pepene previne şi malformaţiile congenitale.

Acest fruct savuros mai aduce şi alte beneficii organismului. El asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanţă responsabila pentru îmbunătăţirea vederii. În plus, consumul de pepene galben aduce în organism şi aportul necesar de betacaroten.

Pe de altă parte, pepenele galben conţine şi carotenoizi. Potrivit specialiştilor, aportul crescut de carotenoizi din fructele precum pepenele galben diminuează riscul de apariţie a bolilor de inimă.