Pentru prevenirea endometriozei, evită aceste alimente!

1 2 jpg jpeg

„Suntem ceea ce mâncăm” în zilele noastre capătă o conotaţie tot mai importantă, mai ales datorită varietăţii de alimente disponibile pe piaţă şi a pericolelor ascunse uneori în ele.

Astfel că zahărul, sarea sau aditivii nu pot fi controlaţi suficient astfel încât să ne protejăm sănătatea. Motiv pentru care anumite alimente trebuie evitate pe cât posibil, iar etichetele citite cu mare atenţie.

Lactatele şi glutenul

2 jpg jpeg

De preferat ar fi să consumi lactate organice şi să eviţi pe cât posibil alimentele ce conţin cazeină, zer sau lapte de vacă. Acesta din urmă este un pic dificil de digerat de stomacul tău, motiv pentru care la anumite persoane apare şi intoleranţa la lactoză.

Studiile efectuate pe baza produselor lactate au scos la iveală faptul că Beta-cazeina de tip A1 conţinută de caestea ajută la declanşarea endometriozei mult mai repede.

Nici glutenul nu face casă bună cu sănătatea ta, excesele sunt de evitat întotdeauna în orice situaţie. Varianta sănătoasă a glutenului o reprezintă bineînţeles ovăzul, quinoa, orezul basmatic sau brun, vitamina B conţinută de aceste alimente va susţine buan funcţionare a organismului tău. Astfel că va stimula procesul digestiv şi va avea grijă ca valoarea glicemiei să se regăsească în parametri normali.

Află ce inseamnă infertilitatea secundară AICI

Dulciurile şi alcoolul

1 2 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu ceva dulce mai ales după masă, nu-i aşa? Atât dulciurile cât şi alcoolul sunt de evitat cu desăvârşire mai ales dacă ştii că eşti predispusă la această afecţiune.

Optează pentru fructele uscate sau o bucată de ciocolată neagră cu o concentraţie mare de cacao de peste 50%.

Atenţie şi la consumul de carne roşie deoarece aceasta favorizează apariţia proceselor inflamatorii în organism cauzând şi un dezechilibru hormonal.

Optează pentru a consuma cât mai multe legume, fructe, nuci, seminţe, peşte şi fructe de mare.

Nu uita să faci sport constant şi să te odihneşti suficient în fiecare noapte. Sănătatea este cea mai de preţ armă a ta, ai grijă de ea!