Pentru artere sănătoase mănâncă asta cât mai des!

2 jpg jpeg

Accidentul vascular cerebral de cele mai multe ori nu prezint─â simptome, atacuri de cord ┼či boli vasculare periferice. ├Äns─â din p─âcate bolile cardiace afecteaza tot mai mul┼úi ani de la an la an, iar ├«n SUA reprezint─â una dintre principalele cauze de deces. Ateroscleroza poate afecta mai multe artere simultan, de cele mai multe ori neprovoc├ónd nici un fel de simptom.

Durerile de cap severe ┼či repetate ├«nso┼úite de probleme respiratorii sau legate de vorbire, pierderea echilibrului sau a coordon─ârii mi┼čc─ârilor sunt de cele mai multe ori simptome ale afect─ârii arterelor carotide, afec┼úiune cunoscut─â ┼či sub denumirea de boal─â arterial─â carotid─â.

├Än timp ce durerile puternice resim┼úite la nivelul pieptului, senza┼úia de str├óngere la nivelul maxilarului, a bra┼úelor ┼či chiar a spatelui anun┼ú─â ├«nfundarea arterelor coronare, aspect ce ├«ngreuneaz─â aprovizionare cu s├ónge a inimii.

Una dintre principalele probleme ale bolilor renale cronice o reprezint─â ├«nfundarea arterelor renale, adesea caracteriz├óndu-se prin probleme de concentrare, umflarea extremit─â┼úilor, lipsa apetitului ┼či oboseala accentuat─â.

Acumularea de plac─â arterial─â presupune ├«ngustarea arterelor ce transport─â s├óngele mai ales la nivelul membrelor. Boala arterial─â periferic─â poate fi semnalat─â ├«n momentul ├«n care ai de parcurs o distan┼ú─â mare pe jos ┼či apare durerea la nivelul extremit─â┼úilor.

Cauza înfundării arterelor

Procesul prin intermediul căruia circulaţia sangvină este obstrucţionată prin îngustarea arterelor poartă dneumirea de ateroscleroză. În această situaţie pe pereţii arterelor apar depunde de material gras sau de colesterol, iar aportul de sânge către toate ţesuturile este cu mult îngreunat. În felul acesta apar probleme cardiovasculare ce în unele cazuri pot fi fatale.

Seminţele de in deblochează arterele

1 2 jpg jpeg

Deoarece sunt extrem de bogate ├«n fibre, semin┼úele de in ajut─â pe l├óng─â men┼úinerea unui sistem digestiv corespunz─âtor ┼či la care ajut─â la deblocarea arterelor. Au un con┼úinut ridicat de Omega-3 esen┼úial pentru a ameliorara inflama┼úia c├ót ┼či pentru a trata hipertensiunea. L─âm├óia este de asemenea un ajutor minunat pentru men┼úinerea arterelor s─ân─âtoase, ├«n special pentru aportul benefic de vitamina C care contribuie la men┼úinerea elasticit─â┼úii vaselor sangvine. ├Än acela┼či timp, consumul periodic de l─âm├óie ajut─â ┼či la reducerea inflama┼úiilor ├«n organism c├ót ┼či la prevenirea oxid─ârii la nivel celular.

Află ce exerciţii poţi să faci la birou AICI

Susanul combate efectele aterosclerozei

1 2 jpg jpeg

Conform unui studiu ce a fst publicat ├«n anul 2006 ├«n Journal of Medicinal Food, acizii gra┼či din aceste semin┼úe ajut─â la prevenirea form─ârii aterosclerozei, men┼úin├ónd ├«n acela┼či timp ┼či un nivel bun al colesterolului ├«n organism.

Poţi să le adaugi în iaurt sau în salate ori în smoothie-uri.

Pe de alt─â parte, un alt produs extrem de s─ân─âtos ce nu ar trebui s─â ├«┼úi lipseasc─â din alimenta┼úia ta este turmenicul. Acesta se bucur─â de adev─ârate propriet─â┼úi curative ce protejeaz─â ├«ntreg sistemul cardiovascular, prevenind cu des─âv├ór┼čire apari┼úia aterosclerozei.

Usturoiul previne apariţia afecţiunilor cardiace

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai s─ân─âtoase alimente pe care cu siguran┼ú─â ┼či tu ├«l ai acas─â. Usturoiul este extrem de eficient mai ales c─â inhib─â apari┼úia afec┼úiunilor cardiace ┼či men┼úine tensiunea arterial─â ├«n parametri normali.

De asemeena scor┼úi┼čoara sau ghimbirul se afl─â ┼či ele pe lista alimentelor s─ân─âtoase ce ├«┼úi men┼úin ├«n stare corespunz─âtoare mai ales inima. Ghimbirul se bucur─â de propriet─â┼úi antiinflamatoare ┼či antioxidante ├«n timp ce scor┼úi┼čoara ac┼úioneaz─â ├«mpotriva colesterolului r─âu.

Mi┼čcarea, cea mai bun─â metod─â de preven┼úie

Sportul men┼úine s─ân─âtos creierul ┼či sistemul cardiovascular. Activitatea fizic─â regulat─â te va sc─âpa de excesul ponderal, te va ajuta s─â-┼úi oxigenezi mai u┼čor ┼či mai bine creierul ┼či vei combate afec┼úiunile care pot afecta at├ót sistemul muscular, c├ót ┼či cel osos.

Ai grij─â de s─ân─âtatea ta, este cea mai mare avere. Alimenta┼úia ┼či mi┼čcarea sunt doi puncte forte ce te vor men┼úine s─ân─âtos timp ├«ndelungat.