Omleta cu ciuperci te fereşte de cancerul pancreatic

2 jpg jpeg

Omleta conţine seleniu, în timp ce ciupercile sunt sursă de nichlel, aceste substanţe reducând semnificativ riscul de a face cancer pancreatic, au descoperit oamenii de ştiinţă britanici de la Colegiul Imperial din Londra.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că anumite substanţe, precum arsenicul, cadmiul şi grafitul cresc probabilitatea de a face cancer pancreatic.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au comparat testele medicale ale 118 pacienţi diagnosticaţi cu cancer pancreatic şi ale 399 de persoane fără această boală.

Persoanele cu un nivel crescut de arsenic şi de cadmiu la nivelul unghiilor au un risc cu aproape 4% mai mare de a face cancer pancreatic, în timp ce pacienţii cu un nivel ridicat de grafit au cu peste 6% riscuri mai mari de a face această boală.

În schimb, persoanele care au în organism niveluri crescute de nichel şi seleniu au cu 33 până la 95% riscuri mai mici de a face acest tip de cancer.

Surse naturale de nichel sunt ciupercile, sparanghelul, fasolea, perele, mazărea şi ceaiul. Alimentele bogate în seleniu sunt seminţele de floarea-soarelui, ouăle, tonul şi sardinele.