O cafea ingrasa? Cate calorii are bautura ce energizeaza simturile

1 o cafea ingrasa jpg jpeg

Mentinerea unei siluete perfecte cere sacrificii, iar asta inseamna ca trebuie sa te asiguri mereu ca nu te abati de la dieta. Afla cate calorii au cele mai solicitate bauturi cu cofeina si daca o cafea ingrasa!

Iubesti cafeaua si celelalte bauturi pe baza de cafea si vrei sa faci o alegere isteata cand vine vorba despre mentinerea in forma? Afla daca o cafea ingrasa citind lista de mai jos. Vei gasi in ea cate calorii are cafeaua, dar si alte tipuri de amestecuri energizante, ce contin mixul delicios de cafea, lapte si zahar; fara indoiala, acesta iti poate pune silueta in pericol.

O cafea ingrasa? Cafeaua neagra, nu!

Cafeau simpla – nu trebuie sa iti faci prea multe griji in privinta acesteia. Are un numar redus de calorii. Daca, insa, mai adaugi in compozitie si alte ingrediente, precum zahar, lapte, ciocolata si diverse arome ori siropuri dulci, lucrurile nu mai sunt asa de sigure pentru silueta.

Cafeaua neagra, simpla, de 230 ml de cafea instant are doar 4 calorii. Numarul caloriilor va creste daca vei adauga zahar, ajungand pana la 180 de calorii. Cea pe care o cumperi de la fast food are intre 150 – 350 de calorii, in functie de combinatiile avute – lapte condensat, preparate din lapte praf.

Alte bauturi pe baza de cafea, lapte, capuccino si ciocolata

Capuccino – mixul din expresso, lapte si spuma de lapte are aproximativ 110 calorii (220 ml). Numarul acestora poate creste in functie de cata grasime contine laptele folosit la prepararea bauturii.

Flat White sau expresso cu crema de lapte– bautura formata dintr-un shot de espresso si crema de lapte ajunge la 120 de calorii si 7 g de grasime. Daca se foloseste un lapte fara grasime, are 70 de calorii, insa gustul bauturii nu va mai fi acelasi.

Macchiato – nu contine mai mult de 13 – 18 calorii, in functie de compozitia laptelui folosit pentru reteta. Problema apare in momentul in care se adauga mult zahar. Cu fiecare lingurita vei mai adauga inca 15 calorii bauturii tale preferate.

Mocha – combinatia dintre cafea si ciocolata este delicioasa, insa silueta ta va avea de suferit, mai ales daca nu stii cum sa iti stimulezi metabolismul. Bautura contine peste 160 de calorii si 6 grame de grasime la 220 ml.