Nucile reduc tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.

Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conţin lecitină, o substanţă care stimulează memoria şi puterea de concentrare.

Depresia este una dintre afecţiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi graşi esenţiali, cum sunt şi nucile, contribuie la alungarea depresiei şi la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă.

Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată şi de sâni. Grăsimile pe care le conţin sunt mult mai bune pentru organism, decât cele de origine animală.

Nucile

din organism, reduc apariţia cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială. De asemenea, prin conţinutul bogat de acizi graşi Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariţiei bolilor de inimă. Specialiştii spun că un sfert de cană conţine 90% din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.

Lipsa de magneziu din organism conduce la producerea unei cantităţi mai mici de melatonina, ceea ce alungă somnul şi te ţine treaz. Nucile sunt o bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 ore înainte de a te culca, poţi dormi liniştit.

Află AICI cu ce poţi înlocui carnea!

Ştiai că...

...nucile se numără printre alimentele cu cel mai bogat conţinut de cupru şi zinc ceea ce le fac benefice în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, a problemelor legate de creştere sau curele de întărire ale sistemului imunitar?

În unele cazuri însă, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nucă de către organism. În această situaţie se recomandă combinarea acestui aliment cu unul ce conţine vitamina C.