Mustul, sursă de longevitate

1 2 jpg jpeg

Una dintre substanţele oferite de must este vitamina C, care are un rol important în menţinerea ssitemului imunitar puternic, dar se regăseşte de o potrivă şi complexul vitaminic B, vitamina A. datorită conţinutului intens nutritiv, mustul este considerat ca fiind un buchet de antioxidanţi de primă clasă ce este capabil să ţină celulele canceroase la distanţă.

Mustul nu se fierbe

Este o licoare delicioasă ce se consumă imediat după zdrobirea strugurilor cu ajutortul stivuitorului sau chiar şi a blender-ului doar după ce au fost scoşi sâmburii în acest ultim caz.

Pentru a te bucura de toate vitaminele şi beneficiile sale, se recomandă consumarea imediată a licorii. Oferă un efect revigorant organismului şi ajută la o detoxifiera rapidă şi uşoară atât timp cât nu adaugi zahăr la prepararea lui.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul strugurilor AICI

Te ajută să te menţii în formă

Da, ai citi bine, mustul este indicat mai ales dacă vrei să scapi de câteva kilograme bune.

Efectul său depurativ şi diuretic intens este responsabil de acest lucru, astfel vei observa cum se reduc centimetrii din jurul taliei şi kilogramele de pe cântar văzând cu ochii.

Are efect antiageing

Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanţi şi polifenoli joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii celulelor şi întârzie procesul de îmbătrânire prematură a organismului.

Este unul dintre secretele folosite în saloane pentru a oferi strălucire şi elasticitate pielii, fiind de un real ajutor în cazul recuperării tegumentului în urma cicatricilor, a rănilor ce întârzie să se închidă.

Efectul tonic pe care îl are asupra pielii îl clasează în topul celor ma buen tratamente naturiste pentru frumuseţea corpului.

Trebuie consumat cu precauţie

Chiar dacă gustul său dulceag te îndeamnă să vrei mai mult, ţine cont de faptul că poate să se transforme din leac foarte uşor într-un pericol pentru sănătatea ta.

Şi asta datorită conţinutului mare de tanini pe care îl are, această substanţă fiind foarte puternică şi putând să irite mucoasa intestinală. Acesta fiind motivul pentru care este recomandată consumarea lui înainte de a începe să fermenteze.

În cazul în care ai fost diagnosticat cu ciroză hepatică sau probleme la nivelul colonului este indicat să eviţi această licoare, consumată în cantităţi mari, efectul său purgativ poate fi responsabil cu crearea anumitor dezechilibre în organismul uman.

Cum se ţine cura cu must

Se bea un pahar de must zilnic, înainte de masă şi se creşte treptat doza până când ajungi la un litru jumătate de licoare. Mustul va mări rezerva de glicogen din ficat şi va ajuta la o mai bună funcţionare a acestuia.

Conţinutul de săruri de fosfor ridicat din must îl transformă într-un aliat al activităţii intelectuale, dar şi în afecţiuni precum tulburări alimentare, respiratorii şi astenie.

Prin clăirea gurei cu must vei contribui substanţial la tratarea gingivitei.