Motivul pentru care vei consuma migdale zilnic

2 jpg jpeg

Vrei o gustare sănătoasă, saţioasă şi prietenoasă cu silueta ta? Atunci migdalele sunt cea mai bună alegere, conţin foarte multe minerale şi elemenete esenţiale pentru buna funcţionare a organismului tău.

Site-ul Brightside vorbeşte într-un articol despre schimbările pozitive ce le aduce în viaţa ta consumul frecvent de migdale. Iată care sunt acestea:

Uită de colesterolul rău!

O afecţiune de care suferă tot mai multe persoane, colesterolul mărit poate devine o amintire şi pentru tine. Între 20-30 de migdale pe zi dacă te afli în rândul persoanelor cu o valoare foarte crescută a colesterolului şi vei rezolva problema. Asta dacă vei creşte şi consumul de apă şi te vei focusa pe o alimentaţie sănătoasă evitând prăjelile şi alimentele procesate. Vei uita de încărunţirea prematură, de durerile de picioare mai ales la sfârşitul zilei şi părul tău va radia de sănătate.

Mineralele din migdale vor stimula creşterea firelor de păr şi va contribui la fortifierea lui. datprită conţinutului de magneziu şi zinc mai ales, dar şi a vitaminei E şi B, părul tău va deveni mai lucios şi mai sănătos.

Află cât de benefic este uleiul de migdale pentru pielea ta AICI

Te protejează de bolile cardiace

Un alt motiv extrem de important pentru care să începi să consumi migdale, antioxidanţii, grăsimile mononesaturate, magneziul, cuprul migdalelor va susţine buna activitate cardiacă prevenind în felul acesta boala cardiacă ischemică.

O piele mai frumoasă

Pe lângă toţi compuşii benefici, migdalele conţin şi o cantitate semnificantă de mangan care ajută foarte mult la producerea de colagen, proteina vitală pentru tonusul pielii şi pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Din cap până în picioare corpul tău va deborda de energie, vitalitate şi sănătate cu doar câteva migdale pe zi.

Menţine flora bacteriană sănătoasă

În special cojile de migdale au un efect prebiotic care ajută atât la creşterea cât şi la înmullţirea bacteriilor bune de la nivelul intestinelor. Astfel vei uita de respiraţia urât mirositoare, de indigestie sau de dureri de stomac. Tot ce trebuie să faci este să consumi în jur de 30 de migdale zilnic. Uşor nu-i aşa?

Are grijă de creierul tău

O dată ce ai început să consumi migdale vei consuma mai puţini carbohidraţi, aspect ce va fi vizibil şi pe cântar, iar vitamina E şi acizii graşi vor ajuta activitatea cerebrală să funcţioneze bine şi să menţină creierul tânăr.