Motive să consumi mai des făină de cocos

1 2 jpg jpeg

Făina de cocos poate fi obţinută prin două metode. Cea mai folosită este măcinarea uscată a nucii de cocos. Pulpa de la nucă, rămasă după ce a fost extras uleiul de cocos, este uscată şi apoi măcinată foarte fin. A doua variantă presupune macinarea pulpei după ce s-a extras doar 52% din uleiul conţinut. O găseşti în magazinele cu produse naturiste. Chiar dacă este un pic mai scumpă, gândeşte-te că sănătatea ta nu are preţ.

Are un indice glicemic scăzut

Se bucură într-adevăr de un indice glicemic scăzut, poate fi un bun înlocuitor al făinei de grâu şi nu conţine gluten.

Dacă te afli printre persoanele care suferă de intoleranţă la gluten, boală celiacă în termeni medicali, poţi să consumi fără niciun fel de probleme făina de cocos. Chiar dacă poţi opta pentru făina de soia sau de orez aceastea nu sunt la fel de gustoase precum făina de cocos.

Află care sunt beneficiile nucii de cocos AICI

O porţie de carbohidraţi complecşi

Aceşti carbohidraţi oferiţi de făina de cocos se eliberează treptat în organism. Este de preferat ca în alimentaţia ta să introduci acest tip de carbohidraţi, deoarece vor menţine nivelul glucozei şi a grăsimilor din sânge la un nivel scăzut, ceea ce înseamnă că te vei bucura de o porţie de sănătate în plus.

Bogată în fibre alimentare, oferă o senzaţie de saţietate pe o perioadă mai mare de timp şi este benefică pentru a îmbunătăţi sănătatea colonului. Făina de cocos conţine mai multe fibre decât unele fructe şi legume.

Conţine proteine de calitate

Este necesar de precizat faptul că făina de cocos aduce un aport de proteine mult mai mare decât făina de grâu. În plus, atunci când găteşti folosind acest tip de făină trebuie să fii atent mai ales datorită faptului că ea va absorbi destul de repede celelalte ingrediente şi, faţă de reţetele clasice cu făină de grâu, este necasară o cantitate mai mare de apă.

Tocmai datorită acestei calităţi este necesar s-o păstrezi într-un recipient etanş depozitat într-un loc uscat şi răcoros. Ştiai că făina de nucă de cocos...

...conţine acid lauric, o grăsime saturată sănătoasă care susţine buna funcţionare a sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului şi contribuie la menţinerea frumuseţii pielii?

...asigură un nivel optim de mangan în corp, esenţial pentru menţinerea sănătăţii oaselor, a glandei tiroide, a sistemului nervos şi ajută la o mai bună asimilare a vitaminei C şi altor substanţe nutritive?

...poate fi folosită şi ca agent de îngroşare în supe şi alte reţete culinare?