Motive să bei apă înainte de masă

1 2 jpg jpeg

Slăbeşti mai uşor

Băută înainte de masă, apa reduce puţin pofta de mâncare, mai ales dacă storci şi puţină zeamă de lămâie.

Vei mânca mai puţin, alimentele se vor digera mai uşor, iar substanţele nutritive pe care ţi le aduc acestea vor fi asimilate corect. Trebuie respectată însă o condiţie: să bei doar un pahar cu apă sau chiar jumătate, nu mai mult.

Ai mai multă energie

O bună hidratare îţi asigură şi energia de care ai nevoie peste zi. Apa asigură buna funcţionare a organelor până la nivel celular, deci este răspunzătoare şi de nivelul tău de energie.

Pentru a fi asimilată bine şi pentru ca organismul să preia substanţele nutritive şi oxigenul pe care le aduce aceasta, apa trebuie băută treptat, puţin câte puţin, nu deodată. De asemenea, nu aştepta să ţi se facă sete!

Citeşte şi: Când să nu bei apă

Scapi de toxinele acumulate

Acoperirea necesarului zilnic de apă este necesară şi pentru detoxificare. Apa este unul dintre alimentele cele mai bune pentru stimularea eliminării toxinelor din corp.

Dacă-ţi faci un obicei din a bea un pahar cu apă şi zeamă de lămâie, te vei simţi mai bine, vei fi ocolit de afecţiuni, mai ales de cele hepatice, şi vei avea o piele cu aspect mai frumos, mai elastică şi tonifiată.

Te-ar mai putea interesa: Ce nu ştiai despre apa de băut

Pont

Nu doar cu 30 de minute înainte de masă este indicat să bei apă, ci şi imediat după trezire, înainte de baie, pentru a-ţi reduce tensiune arterială şi seara, cu 1-2 ore înainte de culcare, ca să înlocuieşti lichidele pe care le vei pierde peste noapte, prin transpiraţie.