Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

2 jpg jpeg

O excelentă sursă de betacaroten, morcovul fluidifică secreţia biliară, este eficient în combaterea anemiei şi este un excelent cicatrizant intestinal. Cura cu suc de morcovi permite persoanelor cu disfuncţii hepatice să amelioreze simptomele.

Are efect dublu: laxativ şi antidiareic

Un excelent vermifug, are un efect deosebit împotriva constipaţiei dacă îl consumi sub forma unei supe făcută dintr-un kilogram de morcovi cu tot cu ceajă, şi îi fierbi de două ori într-un litru de apă după care trebuie să îi pasezi şi să îi consumi pe parcursul unei zile.

Datorită vitaminelor conţinute în special vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP dar şi oligomineralelor precum fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, morcovul ajută la mărirea rezistenţei organismului în faţa factorilor infecţioşi.

Află care sunt beneficiile consumului de morcov crud AICI

Previne anemia

Studiile efectuate prin anii 1960 de către profesorii medici Leon Binet şi M.Strumza din Paris au revelat faptul că proprietăţile antianemice ale acestei legume măresc numărul de globule roşii prezente în corp. Are un conţinut de fier de până la 7%. Deşi necesarul zilnic de vitamina A este de doar 2 miligrame pe zi, la morcov avem un aport de 9 miligrame de caroten la doar 100 de grame.

Citeşte şi: Reţete de leac cu morcovi

Luptă împotriva unor diferite forme de cancer

Are rolul benefic de a preveni şi trata diferite forme ale cancerului. Mai mult de atât datorită aportului de vitamine favorizează reglarea somnului şi a tensiunii arteriale. Este un bun tratament antirid, dacă este aplicat pe faţă şi consumat cu regularitate atât suc formă de suc cât şi salată.

Întreg organismul are de câştigat dacă îl introduci în alimentaţia ta zilnică. De la ochi până la piele beneficiile sunt vizibile în timp.

Are efecte benefice pentru ficat, plămâni, pancreas şi intestin

Un aliat pentru imunitatea organismului, ajută la reîntinerirea celulelor şi la stimularea funcţiilor hepatice.

Proprietăţile sale terapeutice multiple îl plasează printre legumele fruntaşe eficiente în tratarea anemiilor, diverselor afecţiuni pulmonare precum tuberculoza, bronşite cronice, astm, a ulcerului gastroduodenal şi a asteniilor.

Fiind un puternic antiputrid, cicatrizant intestinal, este indicat în enterocolite şi diverse infecţii de la nivelul intestinului. În cazul în care te confrunţi cu stări de oboseală, iritabilitate sau tulburări ale pancreasului este indicat să consumi o salată de morcov crud stropit cu zeama de la o lămâie.

Are proprietăţi antiseptice, astringente, antiinfecţioase, puternic detoxifiant, este recomandat consumul său în cazul în care apar intoxicaţii, demineralizări, carii sau rahitism.

Contraindicaţii

Deşi poate părea hilar sunt unele persoane care au o anumită sensibilitate la morcovi, mai ales dacă există alergia la polen, pot apărea în urma consumului de morcov unele senzaţii de arsură la nivelul gurii, buzelor, gâtului. Cel mai indicat ar fi să faci un test alergen pentru a vedea ce alimente trebuie să eviţi pentru a te bucura de o sănătate de fier şi totodată să o menţii cu un regim alimentar sănătos presărat pe alocuri cu cel puţin 30 de minute de mişcare.