Modalitatea sănătoasă de a prepara grătarul de 1 Mai

1 2 jpg jpeg

Vara este tot mai aproape de noi, iar acest weekend pare a fi destinat ieşitului la iarbă verde, la un grătar sau la mare pentru a sărbători alături de prieteni.

În cazul în care planul tău include pregătirea grătarului în aer liber, uite de ce anume trebuie să ţii cont!

Ai grijă ce produse pui pe grătar

Chiar dacă preparatele făcute la grătar par mai sănătoase, pentru că nu foloseşti ulei sau grăsimi, trebuie să fii atent cu ce o combini.

Alege să consumi un singur fel de carne. În felul acesta, digestia se va realiza mult mai uşor şi gustul va fi mai intens.

Frigăruile de pui sunt varianta cea mai bună pentru a te bucura de compania prietenilor şi de aerul curat, fără să rămănă urme asupra siluetei tale după acest mini concediu.

Evită pe cât posibil carnea tocată din care se fac micii din comerţ. Dacă totuşi sunt doritori de mititei, alege să pregăteşti compoziţia la tine în bucătărie, astfel vei şti exact ce anume conţine mixul de carne şi vei evita eventualele complicaţii gastrice.

Află ce pericole te pândesc dacă te duci la iarbă verde AICI

Legumele şi mişcarea sunt esenţiale

Exact, două elemente vitale pentru sănătatea ta. Alege să pui pe grătar legume spălate, curăţate şi tăiate de acasă pentru a nu te chinui în aer liber şi pentru a evita astfel depunerea prafului pe ele până în momentul în care le aşezi pe grătar. Optează pentru un grătar cu capac, care să acopere alimentele.

Mişcarea în aer liber, pe cât este de sănătoasă, pe atât este de frumoasă. Bucură-te de cei dragi ţie şi adu-ţi aminte de jocurile copilăriei pe care le făceai când mergeai la pădure. Poate părea hilar acest sfat, dar în felul acesta se vor activa anumiţi neuroni din creier care vor activa hormonul fericirii în organism.

Nu stropi grătarul cu apă

Asta este una dintre cele mai frecvente greşeli pe care foarte multe persoane o fac. Odată aşezate alimentele pe grătar, lasă-le să se prepare cu grătarul acoperit. Stropindu-le cu apă, vei interveni asupra procesului de preparare şi vei favoriza atragerea de impurităţi din aer.

Nu folosi ustensile din plastic şi asigură-te că ai saci la dispoziţie pentru a depozita resturile menajere. Acoperă tot ce este posibil pentru a te bucura de o masă sănătoasă şi gustoasă.

Nu uita de condimente, însă nu face abuz de ele. În general, masa luată în aer liber este mai condimentată decât de obicei pentru a putea fi asezonată mai bine cu băutura servită. Adu-ţi aminte să păstrezi un echilibru în toate şi să te bucuri de natură şi beneficiile ce ţi le pune constant la dispoziţie.