Mituri alimentare de care să nu te fereşti

1 2 jpg jpeg

Apa slăbeşte

Nimic nu este mai fals decât este această afirmaţie. Dacă bei un pahar mare de apă înaintea mesei este clar că vei mânca mai puţin, deoarece în stomacul tău va predomina o substanţă cu valoare zero din punct de vedere caloric. Este indicat să bei apă şi să eviţi sucurile carbogazoase, deoarece apa hidratează întreg organismul.

Citeşte şi: 6 motive pentru care ar trebui să bei apă caldă

Prea mult zahăr provoacă diabet

Dacă nu eşti bolnav de diabet zahărul nu îţi provoacă această boală în schimb te predispune la obezitate şi inactivitate, iar în timp îţi poate provoca mari probleme de sănătate.

Carbohidraţii îngraşă

Este esenţial să ştii faptul că există carbohidraţi buni( pâine şi produse din cereale,leguminoasele, orezul brun, fructele proaspete), benefici organismului tau şi carbohidraţi răi pe care este bine să îi eviţi.

Carbohidraţii complecşi adică glucidele cu eliberare lentă în organism sunt cei mai indicaţi deoarece furnizează enegie în mod lent şi constant pe întreaga zi organismului.

Indicele glicemic face diferenţa dintre carbohidraţii buni şi cei răi.

Morcovii îţi îmbunătăţesc vederea

Sunt bogaţi în vitamina A, vitamină benefică bunei funcţionări a aparatului vizual, însă această vitamină minunată se găseşte şi în alte legume. O vedere bună este susţinută de o alimentaţie echilibrată, un stil de viaţă sănătos, mişcare şi odihnă.

Dacă mănânci noaptea te îngraşi

Cu cât trece mai puţin timp între ultima masă şi ora de culcare cu atât somnul tău va fi mai neliniştit deoarece stomacul se va chinui toată noaptea să digere mâncarea în loc să se odihnească pentru a doua zi. Astfel este foarte posibil ca în timp să te confrunţi cu arsuri sau dureri de stomac.

Un stil de viaţă sănătos şi echilibrat are nevoie din toate câte puţin, dar mai ales de odihnă pentru ca organismul să capete puteri să te susţină în activitatea din ziua următoare.

Uleiul pus în apa în care fierbi pastele previne lipirea lor

Nimic mai fals de atât, ba mai mult uleiul îngreunează procesul de fierbe, pastele nu se lipesc dar nici sosul nu va sta pe ele deoarece vor deveni uleioase.