Mit sau realitate! Persoanele care nu mănâncă carne, slăbesc mai uşor

1 2 jpg jpeg

Dr. Ion Niculaescu, health coach, a explicat pentru psychologies.ro dacă este un mit sau realitate această deviză după care se ghidează mulţi când vor să ajungă la silueta mult visată.

”Factorii care influenţează ritmul de slăbit sunt multipli: vârsta, sexul, starea de sănătate, medicaţia, calitatea şi durata somnului, cantitatea de apă consumată, alergiile şi intoleranţele alimentare etc.

În ceea ce priveşte carnea, am fost obişnuiţi să credem că este un aliment nesănătos pentru că ar creşte colesterolul, determină apariţia cancerului şi exemplele pot continua.

În schimb, o carne de bună calitate (neprocesată) este o excelentă sursă de proteine. Contează, deci, calitatea, cantitatea şi frecvenţa cu care este consumată carnea.

Un anumit tip de aliment nu trebuie consumat pentru că ne slăbeşte mai repede sau mai încet, ci trebuie văzut şi dacă îmi face bine şi dacă îl tolerez sau nu.

De asemenea, o alimentaţie de tip vegetarian sau ovo-lacto-vegetarian poate fi benefică pentru unii sau dăunătoare pentru alţii.

Alimentele nu trebuie privite numai prin lupa slăbitului, ci şi prin felul în care ne influenţează sănătatea şi starea de bine. O alimentaţie echilibrată va conduce, mai devreme sau mai târziu, la o greutate normală şi ne va da mai multă energie”.