Micul dejun cu iaurt şi tărâţe pentru o siluetă impecabilă

1 2 jpg jpeg

Să pleci dimineaţa fără a lua micul dejun este echivalent cu a pleca la drum cu maşina având extrem de puţin combustibil. Dacă nu te alimentezi corespuzător corpul tău va ceda şi nu vei funcţiona la capacităţile tale maxime.

Astfel, dieta cu iaurt şi tărâţe de ovăz, este ajutorul de care ai nevoie pentru accelera digestia şi a elimina mai rapid toxinele acumulate în organism.

Pe lângă faptul că vei simţi din plin senzaţia de saţietate, kilogramele în plus se vor duce ca prin minune.

Un plus de energie

O porţie de iaurt cu tărâţe la micul dejun poate fi arma ta secretă pentru a nu te simţi epuizat pe la prânz când mai multă treabă ai. Te vei menţine departe de tentaţiile calorice, dacă mai pui şi la socoteală că o simplă ceaşcă de tărâţe la care adaugi câeva fructe de pădure adună doar 350 de calorii, dintre care 20 de grame sunt proteine, 6 grame lipide şi alt 6 grame fibre, afirmă cei de la livestrong.com.

Beneficiile tărâţelor

Au în conţinutul lor fibre atât solubile cât şi insolubile, imediat ce le-ai consumat, senzaţia de saţietate care se va menţine pe tot parcursul zilei îţi va fi un real folos astfel încât vei mânca mai puţin şi mai sănătos.

Dacă la aportul lor nutriţional mai faci şi cel puţin 30 de minute de mişcare, silueta ta se va recontura văzând cu ochii. Un simplu obicei îţi poate tranforma corpul şi menţine sănătatea. Spune adio constipaţiei, când consumi aceste tărâţe ai grijă să bei şi suficientă apă astfel încăt să ajuţi tranzitul mai bine. Conţin vitaminele B, E, dar şi minerale dintre care amintim fierul, zincul, manganul, substanţe cu efect anticancerigen, îţi protejează inima, menţin glicemia sub control şi ajută imunitatea. Un elixir al dimineţilor tale. La toate aceste calităţi, iaurtul vine să te ajute să îmbunătăţească tranzitul intestinal, mai ales datorită bacteriilor benefice pe care le pune în slujba florei intestinale.

Cum funcţionează această dietă

Pentru a te bucura de efectele ei minunate tot ce trebuie să faci este să consumi dimineaţa şi seara la cină o porţie de iaurt cu două linguri de tărâţe de ovăz. Prânzul rezervăl pentru o supă de legume sau pui, legume fierte sau la grătar. Evită făinoasele de tipul pastelor, găluştele, prăjelile.

Tărâţele se comportă precum un burete odată ajunse în intestinele tale, absorb o amre parte din grăsimile rele şi ajută la eliminarea lor. Tot ele se vor ocupa cu impiedicarea asimilării alor grăsimi nesănătoase, organismul tău va arde încet dar sigur stratul adipos existent.

Consumă zilnic 10 linguriţe de grău, începe cu două dimineaţa la micul dejun, două la prânz, două la cină şi două la una dintre gustări.

Poţi să de consumi atât în iaurt, apă sau suc, le poţi adăuga în salată, important este să le consumi şi să bei apă multă pentru a le ajuta să acţioneze corespunzător. Nu trebuie să treci cu vederea nici consumul de fructe şi legume, aceastea îţi vor oferi aportul nutriţional lipsă şi te vor ajuta să te bucurii de sănătate din plin.

Exemplu de mic dejun

Amestecă 200 de mililitri de iaurt degrasat cu o lingură- două de tărâţe de ovăz, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o lingură de prune uscate sau fructe de pădure. Amestecă ingredientele iar la final adaugă scorţişoara. Alege să consumi imediat după ce ai făcut mixul. Scorţişoara va accelera procesul de ardere al grăsimilor.

Bucură-te de sănătate la tine în bucătărie începând cu prima masă a zilei, mai ales că scorţişoara are un puternic efect antibiotic şi antifungic, acţionând asupra sistemului nervos în aceaiaşi măsură ca şi ciocolata, afirmă specialiştii într-un studiu publicat în „Journal of the International Society of Sports Nutrition”.