Mic dejun cu ovăz care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Pentru un mic dejun cu ovăz care te ajută să slăbeşti ai nevoie de:

jumătate de cană de fulgi de ovăz

jumătate de banană

2 linguri de unt de arahide/migdale nesărat şi neîndulcit

jumătate de cană de lapte de migdale

1 linguriţă de nuci la alegere

Mod de preparare

Adaugă într-un recipient unutul de arahide şi laptele de migdale şi amestecă bine. Adaugă apoi ovăzul şi banana. Transferă totul într-un borcan şi lasă la frigider peste noapte. A două zi, consumă altăuri de nuci.

De ce să mănânci ovăz în fiecare zi

Bogat nutriţional

Ovăzul, folosit înainte, mai mult pentru hrana cabalinelor, a fost introdus treptat şi în alimentaţia oamenilor. Este considerat un aliment care le are aproape pe toate, adică are proteine, carbohidraţi cu absorbţie lentă din fibre, numeroase vitamine şi minerale.

Întăreşte sistemul imunitar

Unele alimente, precum secara, ovăzul dar şi anumite tipuri de ciuperci conţin o substanţă numită beta-glucan. El este un polizaharid (o moleculă mai mare care reuneşte mai multe molecule de zahăr). Acesta ar fi, potrivit unor oameni de ştiinţă, un bun stimulent al sistemului de apărare a organismului, ferindu-te de răceli. Se spune că ar fi un remediu împotriva cancerului şi de asemenea, că previne stresul. Momentan nu există prea multe date care să confirme aceste teorii.

Ovăzul, aliat contra constipaţiei

Constipaţia, dacă nu este o problemă care s-a cronicizat, poate fi tratată şi prin dietă. Astfel că dacă vei consuma alimente bogate în fibre, spre exemplu, ovăz, dar şi legume şi fructe ai putea să o combaţi. De altfel, produsele organice pe bază de ovăz ajută la absorbţia nutrimenţilor în intestinul subtire.

Mic dejun cu ovăz. Conţinutul în fibre

O cană cu fulgi ori tărâţe de ovăz preparată cu apă conţine circa 4 g de fibre, iar jumătate dintre ele sunt insolubile, prevenind constipaţia, menţionează cei de la livestrong.com. Din acest gramaj, 2 grame au în componenţă fibre solubile care micşorează nivelul de colesterol LDL. Pentru a nu da din una în alta, este important să nu măreşti brusc cantitatea de fibre ingerate sau dacă faci asta să bei şi mai multă apă (cel puţin opt pahare cu apă pe zi) decât faci de obicei. Dacă faci invers în loc să scapi de constipaţie ţi-o faci „prietenă“.

De asemenea, până ce corpul nu se va obişnui cu o alimentaţie foarte bogată în fibre, te poţi balona, poate apărea şi diareea. Pentru a nu ţi se întâmpla acest lucru nu depăşi un aport de 50% de fibre pe zi. Dacă totuşi treci peste acest nivel, este posibil ca fibrele să interfereze cu absorbţia de calciu, magneziu, fier şi zinc, creându-se un dezechilibru al mineralelor din organism.

Dacă ai probleme cu colesterolul „rău“ adică cel de tip LDL poţi consuma în fiecare zi fulgi de ovăz. Acesta este bun şi pentru sănătatea sistemul cardiovascular, iar dacă îl vei consuma împreună cu o dietă slabă în grăsimi saturate se spune că previne riscul de apariţie a bolilor de inimă.