Merele previn dezechilibrul hormonal

1 2 jpg jpeg

Banalele mere trebuie să continue să fie prezente în dieta ta. Conţin fitoestrogeni, hormoni vegetali care contribuie la reglarea hormonală, previn cancerul mamar, bolile de inimă, osteoporoza. Un măr pe zi îţi aduce şi flavonoide, cu efect antioxidant, îţi asigură o digestie uşoară.

Previi inflamaţiile cu seminţe de in

Ceea ce au special seminţele de in este un tip de fitoestrogeni numit lignani, care au efect antiinflamator şi de scădere a nivelului de colesterol rău“. Pune 2-3 linguriţe de seminţe în iaurt, salate, peste cereale integrale. Pentru a-ţi menţine echilibrul hormonal, poţi alege şi seminţe de susan şi de dovleac.

Un pahar de lapte de soia previne osteoporoză

Nu doar bolile de oase pot fi prevenite dacă bei mai des lapte de soia, ci şi hipercolesterolemia (creşterea nivelului de colesterol). Şi acest aliment îţi furnizează fitoestrogeni naturali.

Ştiai că...

... soia conţine o proteină care accelerează metabolismul şi menţine greutatea corporală?

Redu riscul de cancer mamar mâncând mai des broccoli

Nu numai broccoli, ci şi conopida şi varza îţi aduc un plus de fitonutriente care previn formarea şi evoluarea tumorilor canceroase, cu atât mai mult pe cele mamare favorizate şi de un nivel crescut al hormonilor estrogen.

Pont

Mănâncă măcar un broccoli pe săptămână pentru a-ţi reduce riscul de cancer!

Menţine-ţi greutatea cu ulei de măsline

Pentru reglarea metabolismului şi menţinerea greutăţii pune cât mai des în salate ulei de măsline. Grăsimile monosaturate procurate din uleiul de in inhibă producerea de hormon leptină. Vei face o schimbare benefică pentru sănătate dacă vei înlocui, pe cât posibil, margarina şi untul cu uleiul extravirgin de măsline.