Merele coapte, pansament pentru stomac

1 2 jpg jpeg

Coapte sau sub formă de compoturi, merele îţi apără stomacul şi alungă arsurile gastrice, datorită mineralelor (fier, calciu, magneziu, potasiu) şi a vitaminelor (C, A), pe care le conţin. Merele protejează mucoasa gastrică şi uşurează digestia. Din ele poţi face şi un ceai care îmbunătăţeşte digestia. Speli 2 mere, le feliezi şi le fierbi 15 minute în 4 căni cu apă. După strecurare şi răcire, bei ceaiul de-a lungul unei zile.

Ştiai că...

...supa şi ceaiul de chimen te scapă de arsuri? Seminţele de chimen au efectul unui antiseptic gastric, stimulează secreţiile stomacului şi combat arsurile. Dintr-o linguriţă de seminţe şi 250 ml de apă fiartp poţi face o infuzie pe care s-o bei în trei reprize, după mesele principale. Supa de chimen este şi ea un bun pansament digestiv.

Piureul de cartofi alungă durerile stomacale

O legumă cu efect cicatrizant şi calmant pentru stomac este cartoful. Este recomandat şi persoanelor care suferă de ulcer gastroduodenal, în indigestie, dureri de stomac. Se poate consuma sub formă de piureuri sau de suc. O cură cu suc de cartofi poate fi ţinută 30 de zile, timp în care iei câte o jumătate de pahar de suc, de 4 ori pe zi.

Sucul de ţelină previne cancerul de stomac

Rasă salate sau adăugată înciorbe sau în piureurile de legume, ţelina este ideală pentru bolnavii de ulcer, dar şi pentru cei care au adesea arsuri gastrice şi care vor să-şi crească pofta de mâncare. Dacă suferi de ulcer, ai un risc mai mare de cancer de stomac, dar te protejezi mâncând mai des ţelină. Sucul de ţelină este o altă soluţie contra bolilor de stomac. Bea în fiecare zi câte 3 pahare de suc, pe o perioadă de o lună.