Melasa previne crampele menstruale

1 2 jpg jpeg

Saraca in grasimi, melasa este un aliment sanatos, cu un continut nutritiv dens. Comparativ cu zaharul, melasa contine o cantitate mai mare de antioxidanti, care protejeaza corpul de daunele asociate cu bolile degenerative. In plus, contribuie la reglarea zaharului din sange si ajuta la prevenirea acumularii de grasimi in exces in vasele de sange. Cercetarile au aratat ca acest indulcitor natural este eficient in controlul greutatii corporale, reducand absorbtia de calorii. Prezenta potasiului ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la mentinerea unui puls normal.

Melasa este o sursa buna de fier. Acest lucru o face potrivita pentru femeile aflate la menstruatie, care, prin pierderea de sange, risca sa ajunga la o carenta de fier. Un studiu recent a aratat ca fierul ajuta la prevenirea menoragiei (afectiune manifestata prin pierderea unei cantitati abundente de sange in perioada menstruatiei). De asemenea, prin continutul de calciu si magneziu, melasa previne crampele menstruale si mentine sanatatea musculaturii uterine.

Tot de calciul din compozitie se leaga si rolul melasei in mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor, precum si contributia la elimInarea toxinelor din colon si la buna functionare a membranei ceulare. Prin conusmul acestui indulcitor, suferinzii de reumatism pot beneficia de efectele antiinflamatorii ale acesteia. Exista multe medicamente folosite pentru reglarea tranzitului intestinal, dar, daca vrei sa incerci ceva natural, cercetarile au aratat melasa este eficienta in tratamentul constipatiei. Cele mai bune rezultate s-au obtinut la persoanele care au baut lapte indulcit cu melasa.