Medicul Simona Tivadar: ”Cancerul este o boală plurifactorială. Doza face otrava”

1 2 jpg jpeg

Specialistul nu este de acord cu studii ce spun că anumite alimente aduc cancerul şi explică ce ne îmbolnăveşte de fapt. Cel mai important este să ţinem cont de cantitatea de alimente pe care o consumăm. Să nu facem excese şi să avem tot timpul grijă la orarul meselor.

”Cancerul este o boală plurifactorială. Doza face otrava. Nu există un lucru bun şi rău, doar un lucru repetat înseamnă o agresiune şi ne făc rău şi lucuri bune care în exces ne fac rău, cum ar fi vitamina C care în exces ne face rău.

Universul nostru este o chimie, respirăm o chimie. Nu respirăm aer. 50% din căutări pe internet în România sunt despre mâncare, nimeni nu mai respectă disciplina de masă, orarul, toată lumea zice că nu are timp să mănânce, toţi sunt ocupaţi, dar caută pe internet despre mâncare. Lumea nu citeşte sfatul care trebuie. Căutarea este inutilă. Normalitate înseamnă program şi orar de masă.

Cancerul este o boală plurifactorială. Nu există doar o substanţă care să-ţi dea cancer. Câţi oameni nu au fost expuşi radiaţilor de la Cernobîl, nu au făcut toţi leucemie sau boli din cauza radiaţiilor. Există în acele zone animale sănătoase. Trebuie să fie un bagaj genetic, alimentaţia, eforul fizic, stresul. Nenorocirile care ţi se întâmplă în viaţă. Stresul de urbanizare, faptul că trăim într-un oraş mare.

Deci nu putem spune că alimentul X dă cancer. Cum să spunem că mezelurile dau cancer? Păi orice om care mănâncă dimineaţa o felie de pâine cu unt şi şuncă face cancer? Contează ce fel de mezel, cât şi aşa mai departe ”, a explicat medicul la Antena3.