M─ân├ónc─â pe┼čte ca s─â nu faci Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Este primul studiu care stabile┼čte o leg─âtur─â direct─â ├«ntre consumul de pe┼čte, structura cerebral─â ┼či riscul de a face Alzheimer, spun cercet─âtorii de la ┼×coala de Medicin─â din cadrul Universit─â┼úii din Pittsburg, SUA.

Pe┼čtele opre┼čte declinul mental, fiind o bun─â surs─â de acizi gra┼či Omega 3. Alte cercet─âri au ar─âtat c─â acizii gra┼či pot preveni instalarea demen┼úei ┼či a atacului vascular cerebral.

Alte alimente care au efect protector asupra memoriei sunt bananele, spanacul, cerealele integrale, afinele, merele, nucile, semin┼úele, ceapa ro┼čie, g─âlbenu┼čul de ou, orezul brun, migdalele, usturoiul, uleiul de m─âsline, fasolea uscat─â, ananasul, lactatele ┼či morcovul.