Mănâncă asta dimineaţa şi uită de colesterolul rău!

2 jpg jpeg

Din păcate cea mai mare problemă din cauza valorilor crescute a colesterolului rău este afectarea sistemului cardiovascular.

Astfel, dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun, în timp se pot produce anumite dereglări ce îţi pot pune în pericol sănătatea.

Nutriţioniştii recomandă pentru prima masă a zilei fulgii de ovăz, aceştia pot fi consumaţi sub diverse forme şi în multe combinaţii astfel încât să nu te plictiseşti de gustul lor.

Ce este colesterolul

O substanţă ce face parte din categoria de lipide ce are un rol vital în organismul uman, atât timp cât nu sunt depăşeşte valorile normale. Se evidenţiază două tipuri de colesterol şi anume cel bun cunoscut sub denumirea de HDL şi cel rău LDL responsabil de apariţia anumitor boli cardiovasculare.

Alimentaţia este una dintre cheile sănătăţii tale, motiv pentru care este indicat să alegi să consumi alimente cât mai sănătoase şi să nu sari peste nici o masă a zilei.

Află care sunt alimentele cu nivel crescut de colesterol AICI

Fulgii de ovăz reduc colesterolul rău

Dacă în familia ta există persoane cu afecţiuni cardiovasculare sau dacă ai fost depistat de curând cu un nivel mărit al colesterolului rău, îndreaptă-ţi atenţia asupra alimentelor sănătoase mai ales la micul dejun.

Optează pentru fulgii de ovăz ce îi poţi consuma cu o porţie de lapte de migdale, sau în suc de portocale. Pe lângă faptul că sunt foarte saţioşi, fibrele îţi vor asigura un tranzit corespunzător.

Mai mult de atât aceşti fulgi conţin o fibră solubilă cunoscută sub denumirea de beta-glucanul care este capabilă să mobilizeze sistemul imunitar şi în felul acesta să fii ferit de boli sau infecţii.

Cum se prepară micul dejun cu fulgi de ovăz

Cea mai simplă variantă este să laşi peste noapte la înmuiat o porţie de fulgi de ovăz în lapte. După ce ai amestecat aceste două ingrediente pune bolul la frigider, până dimineaţă va căpăta consistenţa unui terci rece.

Preparaţi în acest fel nu vor fi foarte greu de digerat de către organismul tău şi poţi să adaugi o gamă variată de gusturi la acest terci de la nuci, felii de mere sau alte fructe de sezon.

Potrivit express.co.uk această este varianta cea mai sănătoasă de a-ţi începe ziua. Asigură-te că ai lăsat a înmuiat fulgii 8 ore ţi nu adăuga sub nici o formă zahăr. Dacă simţi nevoia de dulce poţi să apelezi la felii de banană, mango, stafide sau sucul de portocale.