Magneziul ţine stresul la distanţă

1 2 jpg jpeg

Magneziul este prezent în aproape toate celulele organismului, participând, printre altele, la sute de reacţii enzimatice.

Corpul uman conţine în jur de 25 g din acest mineral, 60% din el fiind stocat în oase, ajutând la menţinerea structurii acestora.

Un sfert este folosit de muşchi, iar restul magneziului este repartizat la creier, inimă, ficat şi rinichi.

Acest mineral favorizează absorbţia calciului, contribuind la menţinerea şi consolidarea oaselor şi dinţilor, este implicat în relaxarea musculară, previne şi combate stresul, crampele, oboseala, insomniile, susţine sistemul imunitar şi normalizează ritmul cardiac.

Totodată, reglează tranzitul intestinal, are rol antialergic şi antiinflamator şi participă la sinteza proteinelor şi la producerea de energie.

Ştiai că...

...studiile au arătat o legătură între aportul insuficient de magneziu şi probleme psihiatrice şi diabet zaharat de tip 2?

Top 10 alimente bogate în magneziu

1. Spanac (1 cană): 157 mg

2. Mangold (1 cană): 154 mg

3. Seminţe de dovleac (100 g): 262 mg

4. Iaurt (1 cană): 50 mg

5. Migdale (1 cană): 80 mg

6. Fasole neagră (1/2 cană): 60 mg

7. Avocado (1 fruct mediu): 58 mg

8. Smochine (1/2 cană): 50 mg

9. Ciocolată neagră (1 pătrăţel): 95 mg

10. Banană (medie): 32 mg

Necesarul zilnic de magneziu (mg)

0-6 luni

30

7-12 luni

75

1-3 ani

80

4-8 ani

130

Adolescenţi

250-300

Femei

360

Bărbaţi

400 - 500

Vârstnici

320 - 420

Sarcină, alăptare

350

Sportivi

450-600