Lista alimentelor care îţi slăbesc imunitatea organismului
Oboseala, zahărul, alimentele grase sunt doar câteva dintre motivele pentru care orice virus te doboară. Nutriţionistul Cristi Mărgărit a explicat la Antena1 ce e de făcut pentru a ne creşte imunitatea, dar şi care sunt factorii care o scad.
”Zahărul şi lipsa somnului scade mult imunitatea. Când mănânci zahăr imunitatea se duce la vale. Un organism slăbit, obosit, este afectat de orice. Frigul sau schimbările de temperatură pot cauza inflamaţii şi se instalează o infecţie fie că e virală, fie că e bacteriană. De multe ori suntem purtători de virusuri sau bacterii fără să ştim şi când găsesc un moment propice se dezvoltă şi îţi afectează starea generală.
O banală răceală netratată poate ajunge la ceva mai rău. Fibrele şi tărâţele de ovăz, urda(proteina din zer), citricele, sursele de zinc - fructe de mare, ouăle de ţară, seminţele de dovleac şi vitamina D sunt importante surse pentru creşterea imunităţii”.