Legumele îţi accelerează metabolismul

1 2 jpg jpeg

În cazul în care vrei să te bucuri de o siluetă de invidiat, legumele verzi sunt în topul recomandărilor nutriţioniştilor. Ele au efect detoxifiant şi contribuie la topirea stratului de grăsime. Totodată dieta cu legume verzi te ajută să îţi îmbunătăţeşti digestia şi să îţi accelerezi metabolismul făcând astfel posibilă slăbirea sănătoasă.

Dieta cu legume verzi pentru o siluetă perfectă

Acum că vremea s-a mai încălzit şi piaţa este plină de fructe şi legume, nu îţi va fi deloc greu să ţii acestă dietă, care are o singură regulă principală şi anume să consumi cât mai multe legume şi fructe.

În cazul în care te regăseşţi prin iubitorii legumelor şi fructelor această dietă îţi vine mănuşă.

Dacă ţi se pare greu să consumi atât la prânz cât şi la cină legume, poţi să optezi pentru o supă care să le conţină.

Consumă legumele crude, fierte, preparate la aburi sau sub formă de suc

Această dietă pe lângă faptul că te ajută să arzi mai repede grăsimile, te va ajută să îţi cureţi organismul de toxinele acumulate.

Practic poţi să consideri această formă de alimentaţia ca un necesar pentru buna funcţionare a organismului tău. Mai ales că alimentele verzi au o valoare energetică scăzută, oferă rapid senzaţia de saţietate şi te ajută să te menţii în formă.

Dieta care îţi permite să mănânci cât vrei

Este indicat să mănânci o porţie dublă de salată decât să mănânci o porţie mai mică şi apoi să consumi pâine, paste sau alte alimente calorice. Profită de propietăţile nutritive ale legumelor verzi şi mănâncă suficient cât să simţi că eşti sătul.

Imediat cum optezi pentru această schimbare alimentară vei observa cum digestia ta se va îmbunătăţi, la fel ca şi funcţiile ficatului, iar tu vei deborda de energie.

Nu degeaba există povestea lui Popeye Marinarul care mânca spanac şi avea puterea să facă absolut orice.

Află cum te ajută consumul de legume şi fructe să fii mai activ AICI

Care sunt alimentele indicate

Este important să ai mereu la îndemână ingrediente precum: salată verde, spanac, broccoli, kale, castraveţi, ardei verzi, mere verzi dar şi plante aromate pe care să le adaugi în salate şi anume: pătrunjelul, mărarul, coriandru, oregano sau busuioc.

Poţi să ţii această dietă 3 zile pe săptămână, apoi să o repeţi periodic mai ales acum cât le găseşti pe piaţă în stare proaspătă.

Fructele verzi este bine să le consumi dimineaţa până cel mult în ora 12.

Iată un model de alimentaţie pe care poţi să îl urmezi pe parcursul a 3 zile.

Prima zi Mic dejun: un ou fiert, doi castraveţi Gustare: un kiwi Prânz: cartofi la cuptor sau fierţi şi salată de spanac Gustare: salată verde cu ulei de măsline, suc de lămâie şi brânză Cină: Pui sau curcan la grătar cu salată de rucola

Citeşte şi: Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă

Mic dejun: fulgi de ovăz cu banana şi lapte de migdale, pe care poţi să îl consumi sub formă de shake

Gustare: 1 măr verde şi un castravete

Prânz: peşte la grătar şi mult broccoli fiert stropit cu zeama de la o lămâie

Gustare: cremă de brânză şi ardei verde

Cină: o salată cu castraveţi, roşii, ardei verde, patrunjel, oregano şi lămâie

Mic dejun: smoothie verde (ţelină apio, spanac, măr verde, castravete)

Gustare: un iaurt

Prânz: salată cu roşii cherry, spanac şi tofu

Gustare: brânză de capră şi avocado

Cină: piept de pui la grătar, salată de castraveţi cu iaurt şi mărar

În cazul în care optezi pentru supe sau ciorbe nu pune deloc grăsime sau ulei. Încearcă să mănânci cât mai sănătos şi ultima masă să fie în jurul orei 18.

Nu uita să te hidratezi corespunzător, să faci mişcare şi să te odihneşti.