Legumele care ţin diabetul sub control

1 2 jpg jpeg

În momentul în care a fost depistată această boală, se recomandă adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos care să cuprindă atât o dietă corectă cât şi porţii zilnice de mişcare. Astfel că îţi prezentăm mai jos câteva legume benefice organismului în cazul în care te confrunţi cu această afecţiune şi nu numai.

Fasolea luptă împotriva zaharurilor

Are foarte puţină grăsime şi este foarte indicată a fi consumată cu precădere persoanelor afectate de diabet, indiferent de drag. Mai mult de atât o porţie de fasoleconsumată în fiecare zi te ajută dacă ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2 să ţii sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

”Fasolea este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Deniza Zaharia, medic de familie.

Această legumă mai este cunoscută în popor sub denumirea de “mâncător de zahăr” deoarece conţine multe fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce astfel secreţia de insulină.

Află cum îţi dai seama că ai diabet AICI

Spanacul, conţine cei mai buni antioxidanţi

Se poate mândri cu faptul că el conţine cei mai buni şi puternici antioxidanţi din natură, consumat frecvent reduce riscul apariţiei diabetului, este sărac în calorii şi aduce un aport de nutrimenţi esenţiali organismului.

“Spanacul se consumă ca şi aliment de bază pentru diferite mâncăruri, precum supe, supe-creme, mâncărică de spanac, salată de spanac, tarte cu spanac, şi lista poate continua. Aveţi grijă însă! Dacă în timpul preparării spanacul îşi schimbă culoarea, dacă în loc de verde devine un verde-gălbui, atunci spanacul nu mai trebuie consumat, deoarece este dăunător. Cel mai bine este ca spanacul să fie consumat în stare crudă, sau foarte puţin opărit”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă.

Poţi să îl consumi fie în salate, fie în smoothie-uri de legume, mai ales dacă te confrunţi cu robleme precum anemie, ulcer, migrene, abcese dentare, boli de rinichi şi sângerări gingivale.

Varza reglează glicemia

Practic, am putea spune că varza este un aliment indispensabil persoanelor diagnosticate cu diabet, principala calitate fiind aceea că ajută la reglarea glicemiei. Este recomandată a fi consumată în stare crudă cât de des cu putinţă, deoarece este bogată în fitonutrimenţi, vitamine şi antioxidanţi care ajuta la prevenţia cancerului.

Datorită faptului că are o substanţă numită sulforafan, aceasta stimulează puternic producerea unor enzime în organism care au rolul de a detoxifica ficatul.

Iată câte beneficii într-o singură legumă.

Află tot ce trebuie să ştii despre glicemie AICI

Ţelina, „puterea bărbatului”

O sursă excelentă de fibre solubile, indicată a fi consumată mai ales de către diabetici, poţi să o amesteci cu morcov şi pătrunjel fie în suc fie în salată şi astfel vei ţine glicemia sub control.

Este unul din produsele uşor de digerat, care contribuie substanţial la scăderea tensiunii arteriale, ajută organismul să elimine toxinele acumulate şi joacă un rol bun şi în reglarea funcţiilor hormonale.

S-a observat că are un efect diuertic, antiasmatic şi expectorant, motive pentru care ai face bine dacă ai alege să o consumi cât mai des cu putinţă.