Leguma perfectă pentru silueta ta

2 jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea unui echilibru alimentar, ar trebui să afli faptul că regăseşti în cartofii dulci o sursă excelentă de carbohidraţi, care îţi va fi benefică mai ales pentru a regla nivelul de zahăr în sânge, prevenind totodată şi rezistenţa organismului la insulină.

Sursă bună de fibre

Mult mai indicaţi decât orice alt soi de cartof, cei dulci sunt extrem de sănătoşi în primul rând pentru sistemul digestiv, şi asta datorită cantităţii mari de fibre de care dispun. Dacă alegi să îi consumi cu tot cu coajă, cartofii dulci combat simptomele constipaţiei şi te protejează de dezvoltarea anormală a celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.

Consumul lor atenuează inclusiv crampele musculare şi asta datorită concentraţiei de potasiu care ajută la refacerea musculaturii şi la prevenirea afecţiunilor cardiace.

Potasiul este un element esenţial pentru buna funcţionare a organismului uman, ajutând la menţinerea echilibrului electrolitic şi echilibrul lichidelor în organism, astfel având grijă de tensiunea arterială.

Află cât de benefic este sucul de cartofi AICI

Îţi acoperă necesarul de acid folic

2 jpg jpeg

Acidul folic este indicat mai ales în perioada de sarcină, acest element fiind indispensabil bunei dezvoltări a fătului în perioada intrauterină.

Poţi alege să îi consumi sub diferite forme de la fiert până la copt. Dacă alegi să îi speli şi să îi bagi la cuptor cu tot cu coajă pentru 30 de minute, te vei alege cu o cină extrem de delicioasă şi sănătoasă.

Ulterior poţi să îi combini cu brânză de vaci şi mărar sau să îi consumi pur şi simplu ca atare. Vitaminele şi mineralele oferite organsmului tău de către cartofii dulci vor stimula imunitatea şi te vor menţine în formă.

Alungă stresul

1 2 jpg jpeg

În perioadele de stres maxim fie că este vorba de o perioadă dificilă la serviciu, fie că este vorba de perioada examenelor, organismul are tendinţa de a utiliza în perioadele agitate o cantitate mult mai mai mare de potasiu, iar consumul periodic de cartofi dulci îţi va remineraliza organismul şi astfel vei resimţi mult mai puţin efectele stresului asupra organismului tău.

Tratament pentru piele

Mixul de nutrimenţi pe care îl găsim în cartofii dulci şi nivelul ridicat de betacaroten şi vitamina A îi recomandă mai ales pentru a avea o piele tânără şi frumoasă timp îndelungat.

Este cunoscut faptul că betacarotenul este printre altele aliatul pielii frumoase şi că ajută la combaterea radicalilor liberi prevenind îmbătrânirea prematură.

Este important de precizat că nu trebuie combinaţi cu alimente greu de digerat dacă vrei ca beneficiile consumului lor să fie vizibil şi pe cântar.