Le consumi periodic deşi conţin cianură

1 2 jpg jpeg

În momentul în care sâmburii sunt sparţi şi intră în contact cu apa sau cu saliva în timpul mestecării devin toxici.

Ciupercile

Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal.

Info

Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.

Ardeiul iute

Adorat de multă lume pentru iuţeala lui, ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină. Poţi să alternezi sau să-l înlocuieşti cu chili, dar în cazul unui exces şi acesta poate fi mortal. Substanţa este atât de puternică, încât o poţi folosi pentru a îndepărta vopseaua.

Cartoful

Despre cartof se ştie că este un aliment important pentru astronauţi, că a fost cultivat în spaţiu şi este unul din produsele nelipsite din bucătăria românească.

Atât tulpina cât şi frunzele plantei sunt toxice, însă şi cartoful în sine este toxic. Poate ai observat că, uneori, este verzui. Acest lucru se datorează nivelului de otravă glycoalkaloid.

Acaju

Caju-ul creşte în interiorul unei structuri în formă de scoică.

1 2 jpg jpeg

Dacă ai cumpărat produsul în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi.

Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conţine urushiol, substanţa chimică pe care o găsim şi în iedera sălbatică.

Ştiai că?

....merele plutesc, deoarece 25% din masa lor este alcătuită din aer?

...sâmburii de cireşe sunt toxici şi pot provoca insuficienţă cardiacă, comă, convulsii, inclusiv moartea?

...migdalele sunt considerate a fi primele plante cultivate, menţionate în Vechiul Testament? Sunt otrăvitoare dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură.