La ce să fii atent când alegi pâinea

1 2 jpg jpeg

Aşa că, chiar dacă nu reuşim să o eliminăm cu totul din alimentaţia noastră, ar trebui să ne limităm la două felii la micul dejun şi două la masa de prânz.

Pâinea conţine făină albă de grâu, apă, sare, drojdie şi foarte multe E-uri. În plus, pâinea feliată este un produs care nu mai are nimic din gustul şi savoarea pâinii tradiţionale.

În compoziţia ei există ingrediente care au denaturat reţeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adaugă aditivi alimentari din belşug. Iată la ce riscuri ne supunem continuând să consumăm acest produs:

În primul rând, trebuie să ştiţi despre pâine că nu este deloc bună pentru silueta ta. Pâinea îngraşă la fel de mult, indiferent dacă este graham, de secară, albă sau prăjită, deşi pâinea integrală şi graham conţin de două ori mai multe fibre decât cea albă.

În plus, chiar dacă este prăjită, îngraşă la fel de mult ca pâinea proaspătă albă, pentru că prin prăjire se pierde doar apa, dar caloriile rămân aceleaşi.

Experţii susţin că pâinea albă provoacă boli de inimă. În urma unui studiu, realizat pe 48.000 de subiecţi, de-a lungul a opt ani, s-a constat că, subiecţii care au servit pâine albă sufereau de boli de inimă. 65% dintre bărbaţii, care au servit carbohidraţi nesănătoşi, se plângeau de probleme ale inimii.

Pe de altă parte, femeile care consumaseră cantităţi uriaşe de carbohidraţi nocivi aveau un risc dublu de a dezvolta boli de inimă, comparativ cu acele femei care au servit cantităţi mici, de carbohidraţi nesănătoşi.

Consumată pe termen lung, pâinea prezintă un risc de apariţie a unor afecţiuni medicale grave, printre care cancerul de colon şi bolile cardiovasculare.