În ce situaţii ciocolata e permisă diabeticilor

1 2 jpg jpeg

Alege varianta dietetică

În cazul în care ai fost diagnosticat cu diabet, mai rar sau la ocazii speciale, poţi să mănânci o porţie mică pe zi de ciocolată amăruie. Este de preferat să alegi varianta dietetică, preparată în casă, cu îndulcitor pulbere sau lichid.

Dacă observi o scădere a glicemiei sau dacă intenţionezi să faci puţină mişcare, ciocolata va preveni agravarea situaţiei şi va creşte nivelul de glucoză din sânge atât cât este necesar. Flavonoidele provenite din cacao favorizează reacţia organismului la insulină, ceea ce scade şansele ca glucoza să fie stocată în celulele grase ale corpului.

Ciocolata neagră creşte colesterolul bun

Îţi place mai mult ciocolata amăruie? Acesta previne creşterea periculoasă a nivelului de colesterol rău. Un consum moderat de ciocolată amăruie scade nivelul de colesterolul rău şi-l creşte pe acela de colesterol bun. Acidul stearic pe care-l conţine acest sortiment de ciocolată previne formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge, îngustându-le.

Citeşte şi: Care ciocolată este mai sănătoasă?

Cum recunoşti ciocolata veritabilă?

Chiar dacă eşti la dietă de slăbit, nu ai motive să renunţi cu totul la ciocolată, numai să ai grijă să alegi una de calitate. O recunoşti după textura fină, culoarea închisă. Nu trebuie să se fărâmiţeze, nu se topeşte cu uşurinţă şi nu se lipeşte de dantură. Pe lista ingredientelor de pe eticheta nu trebuie să lipsească: unt de cacao, masă uscată de cacao, zahăr pudră, notate în această ordine.

Studiile au arătat că un consum moderat de ciocolată contribuie la reducerea indicelui de masă corporală. S-a observat că persoanele care au mâncat ciocolată neagră de 2 ori pe săptămână au slăbit mai uşor.

Te-ar mai putea interesa: Ce alimente trebuie să evite cei care suferă de diabet

Are efect antistres

2-3 cubuleţe de ciocolată neagră alungă stresul, o dispoziţie proastă, stări depresive şi-ţi redă echilibrul emoţional. Îţi aduc un plus de magneziu, stimulează producerea de serotonină care are efect antistres şi antidrepresiv. Conţin şi potasiu care-ţi dă energie, te ajută să ai o memorie şi o putere de concentrare mai bună.