Îi dai copilului cereale la micul dejun? La ce pericole îl expui

1 2 jpg jpeg

Când vine vorba de alegerea lor, important este ca părintele să ţină cont de sfaturile medicului pediatru, de hrănirea sân, dar şi de sensibilitatea digestivă a celui mic, cum este şi cazul intoleranţei la gluten. Însă mare atenţie la zahărul din cereale. Unele dintre prouse sunt pline de zahăr motiv pentru care vor face mai mult rău decât bine pentru cei mici.

“Efectele pozitive ale cerealelor ambalate din comerţ ar fi gustul bun. Oamenii încă mai mănâncă după gust. Cerealele ambalate sunt pline de zahăr şi părinţîi le dau copiilor aşa ceva dimineara. Cerealele colorate au câte 2-3 linguri de zahăr la suta de grame ceea ce este foarte mult. Pentru organismul unui copil este foarte mult, îl dereglează hormonal, îl face hiperactiv pe moment, fiind un carbohidrat activ, în 15-20 de minute nu mai are energie.

Acestea nu au atâtea minerale sau vitamine pe cât ar trebui să aibă un mic dejun. Cerealele colorate şi expandate din comerţ sunt procesate, au compuşi chimici şi deci proprietăţile sunt distruse şi de aceea au un preţ mic. Aceste tipuri de cereale combinate cu laptele de vacă ne şi balonează. Dacă vrem să îi oferim copilului ceva sănătos îi putem da ovăz, cu un fruct, cu iaurt sau putem face un mix de seminţe combinat cu unt de arahide sau de migdale care este foarte sănătos pentru inima mai ales.

Din cauza laptelui de vacă şi a asocierii greşite, copiii devin obezi, vor avea probleme cu dintîi sau osoase. Sănătoase ar mai fi hrişca sau quinoa. Un alt exemplu ar fi seminţele de chia sunt foarte bune, bogate în enzime, în magneziu. Însă trebuie să le lăsăm la înmuiat peste noapte 10-12 ore pentru a ajuta şi la digestie” a explicat medicul Cătălin Broască.