Idei sănătoase pentru cină
Cu cât vei fi mai disciplinat şi nu te vei abate de la ţelul tău, şi anume o siluetă frumoasă şi sănătoasă, vei observa cum cuvântul dietă se va transforma într-un stil de viaţă.
Nu trebuie să faci abuz de nimic, însă ar fi recomandat ca în alimentaţia ta să predomine legumele.
Când nu ştii ce să prepari astfel încât să fie şi bun, şi sănătos şi saţios, citeşte indicaţiile de mai jos.
Cartofi dulci copţi
Daă îţi place dovleacul copt atunci sigur vei consuma cu placere şi cartofii dulci. Cea mai simplă modaitate de a-i prepara este să îi speli bine, să îi crestezi puţin şi apoi să îi dai la cuptor până când se coc.
Ulterior îi poţi consuma alături de fesole trasă la tigaie alături de ceapă şi ardei, sau poţi să îi consumi împreună cu o cremă de brânză.
Pentru un plus de savoare foloseşte pe lângă condimente şi pătrunjelul.
Supă-cremă de mazăre
Mazărea este una dintre legumele acestui sezon, la care poţi apela cu încredere. Iar supa cremă de mazăre se poate face rapid, uşor şi este şi saţioasă. Are un aport de vitamine şi minerale extrem de benefic pentru organismul tău.
Tot ce trebuie să faci este să pui la fiert o ceapă tăiată mărunt, o rădăcină de pătrunjel tăiată, o bucată de ţelină la fel tăiată mărunt şi un cartof tăiat în patru.
Lasă-le vreo 10 minute la fiert, apoi adaugă mazărea. Când a fiert şia caesta pune supa în blender, condimenteaz-o după gust şi astfel ai obţinut o supă cremă delicioasă şi sănătoasă.
La prânz dacă alegi să consumi această supă, o poţi consuma alături de crutoane, seara renunţă la ele.
Află cât de important este sistemul limfatic AICI
Salată de legume cu quinoa
Fierbe la fiecare masă un bol de quinoa, ori de câte ori doreşti să o consumi ş amestec-o cu o mână de pătrunjel tocat fin, o ceapă verde, eventual dacă îţi place poţi să adaugi şi spanac, un ardei gas şi la fel opţional şi năut fiert.
Şi uite aşa obţii o masă extrem de sănătoasă, saţioasă şi uşoară pentru cină.
Salată grecească de paste
Alege varianta de paste integrale, după ce le-ai fiert adaugă brânză feta, măsline, ceapă roşie, cstraveţi, roşii, oregano şi bineînţeles ulei de măsline.
Pastele le poţi consuma fără nici un fel de probleme alături de legume atunci când nu consumi carne.
Lipii cu linte şi avocado
Un dintre cele mai simple şi rapide combinaţii, poţi pune câteva minute lipiile într-o tigaie pe fiecare parte şi apoi să le umpli cu o pastă facută din avocado bien copt, zeama de la o lămâie şi o rişie tăiată cubuleţe, puţin oregano şi ulei de măsline.
Poţi de asemenea să umpi lipiile cu hummus, avocado, pătrunjel sau alte ierburi aromatice.
Te poţi juca cu gustul şi aromele în funcţie de preferinţe şi disponibilitate.