Iată de ce trebuie să renunţi la sucurile carbogazoase IMEDIAT!

1 2 jpg jpeg

În primul rând, e bine de ştiut faptul că sucurile carbogazoase nu conţin vitamine şi nici minerale, ele fiind preparate din apă filtrată, cafeină, agenţi aromatizaţi şi zahăruri rafinate. Îngraşă rapid Este dovedit faptul că, persoanele care consumă 330 de ml de astfel de băuturi, zilnic, iau în greutate –într-o singură lună - jumătate de kilogram. După fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate creşte de 1,6 ori.

În plus, cei care consumă astfel de licori se pot îmbolnăvi şi de diabet. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii.

Medicii avertizează că sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism şi scade densitatea osoasă. Astfel, riscul de osteoperoză creşte simţitor. Pe de altă parte, sodiul conţinut de această băutură reprezintă un factor de risc pentru calicifierea oaselor, mai ales la copii.

Fructoza, substanţă ce se regăseşte din plin în acest băuturi, face ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat creşte riscul bolilor renale.

Sunt numeroase studii care au dovedit că persoanele care consumă des sucuri carbogazoase au un risc crescut de ciroză. Totodată, aceste licori deshidratează organismul.

Substanţa toxică din sucurile cu acid este un îndulcitor artificial numit aspartam. Acesta conţine: acid aspartic, fenilalanin

şi metanol. Cu toate că are peste 92 efecte secundare, aspartamul este frecvent adăugat în compoziţia alimentelor deoarece este de 200 ori mai dulce decât zahărul normal.

Din cauza îndulcitorilor artificiali, ficatul este suprasolicitat fiind nevoit să proceseze aceste substanţe. Toate zahărurile sunt transformate în glucoză. Dar fructoza de porumb este mult mai greu metabolizată şi astfel ajungem la afecţiuni ale ficatului.