Iată de ce ar trebui să consumăm frecvent lapte!

2 jpg jpeg

Acest aliment aduce numeroase beneficii organismului şi ne ajută să ne păstrăm sănătoşi.

În urma a numaroase cercetări, s-a constatat că persoanele care nu beau lapte sunt de obicei şi cele care au probleme de greutate în exces sau alte afecţiuni datorate unei alimentaţii monotone sau hipercalorice.

Reduce hipertensiunea

Pe de altă parte, acest aliment are numeroase proprietăţi care ne protejează de diverse afecţiuni. De exemplu, laptele reduce hipertensiunea arterială şi scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale.

Te ajută să slăbeşti

De asemenea, nutriţioniştii recomand includerea în alimentaţie a laptelui tuturor celor care îşi doresc să scape de kilogramele în plus. Ei susţin că putem slăbi cu 30% mai repede dacă includem în dietă lapte şi produse lactate (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă).

Calciul din lapte se leagă de grăsimile alimentare din intestin şi le blochează absorbţia prin procesul de saponificare. Asta înseamnă că le transformă în săpun, care va fi eliminat din organism, în loc să se depună pe şoldurile noastre!

Are grijă de sănătatea ta

Laptele este singurul produs de origine animală care nu creează acidoză, adică nu îmbătrâneşte şi nu îmbolnăveşte. Se ştie că produsele vegetale (legume, fructe, cereale) sunt alcalinizate, iar cele animale (carne, peşte, ouă) determină un mediu acid.

Conţine toate minerealele necesare

Mai este bine de ştiut şi faptul că pe lângă procentele echilibrate de proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) şi lipide (3,5-4,5%), în lapte găsim toate mineralele indispensabile vieţii.

Conţine bacterii nobile

De asemenea, această licoare magică conţine bacterii nobile numite PRO-biotice, adică favorabile vieţii (în contrast cu termenul ANTI-biotice, care înseamnă împotriva supravieţuirii). Laptele este un aliment viu, bacteriile lactice fiind ”responsabile” pentru diversitatea de gust şi consistenţă a produselor ce pot fi obţinute din lapte.

Aceste bacterii ajung şi în intestinul uman, unde echilibrează şi regenerează flora bacteriană responsabilă atât pentru imunitatea organismului, cât şi pentru o digestie optimă.