Iată ce proprietăţi are rodia. Învaţă cum să profiţi de acest fruct

1 2 jpg jpeg

Previne diabetul În urma unor studii, s-a constatat că sucul de rodie este extrem de eficient în reducerea factorilor de risc pentru maladiile cardiace. Practic, rodia scade nivelul de colesterol rău din sânge şi creşte nivelul de colesterol bun din organism, reducând astfel riscurile altor factori cardiaci. În plus, acest fruct miraculos poate să prevină diabetul şi artrita. Eficientă împotriva cancerului de prostată Pe de altă parte, în urma unei cercetări s-a demonstrat faptul că rodia este extrem de eficientă împotriva cancerului de prostată şi în osteoartrită.

Mai mult, rodiile conţin o cantitate semnificativă de flavonoizi, antioxidanţi ce împiedică formarea celulelor canceroase, ajutând la distrugerea celor existente. Preventiv, persoanele suspectibile îmbolnăvirii de cancer la prostată sau la sân ar trebui să consume rodii sau suc natural de rodii în mod constant.

Rodiile sunt excelente în anemii, dar şi în strări de astenie. De asemenea, specialiştii susţin că rodiile ajută şi la reglarea sistemului digestiv, combătând constipaţia şi crescând pofta de mâncare.

De asemenea, datorită faptului că aceste fructe conţin numeroase vitamine şi minerale, rodiile întăresc sistemul imunitar. Este bine de ştiut faptul că rodia este un bun remediu natural împotriva depresiei.

Totodată, rodia are efecte anti-îmbătrânire, luptă şi împotriva Alzheimer-ului, chiar protejează şi creierul fătului.